Podivný konec. Neshodli jsme se na tréninku a plánu turnajů, oznámil trenér hráčky top 30

- Marek Bartošík

Že se neshody uvnitř týmu skrývají při oznámení ukončení spolupráce za naučené fráze, je všeobecně známý fakt. Něco takového však nevyužil úspěšný německý trenér Torben Beltz, když světu sdělil, že už nespolupracuje s Chorvatkou Donnou Vekičovou. Jako příčiny rozchodu uvedl rozdílné názory na trénink a také na plán turnajů po restartu sezóny.

Když Torben Beltz začal na sklonku roku 2017 trénovat Donnu Vekičovou, krčila se půvabná Chorvatka v šesté desítce žebříčku. Po dvou letech pod vedením Beltze se probojovala do elitní dvacítky a zahrála si také první grandslamové čtvrtfinále (US Open 2019).

O to nečekanější je rozhodnutí, které třiačtyřicetiletý Beltz zveřejnil na svých sociálních sítích.

„Donna se svým týmem a já bohužel máme rozdílné názory na organizaci tréninků a na turnajový plán po restartu sezóny. To je důvod, proč každý půjdeme vlastní cestou. Děkuji Donně za poslední dva a půl roku. Byla to skvělá jízda, náš společný čas jsem si vždy užíval. Přeji ti hodně štěstí do budoucna,“ napsal Beltz.

Čerstvě čtyřiadvacetiletá Vekičová na slova svého už bývalého trenéra zareagovala poněkud záhadným způsobem. „Tohle je poprvé, co slyším o odlišných pohledech na trénink a plán turnajů,“ uvedla v komentáři světová čtyřiadvacítka.

Můžeme se jen domnívat, co je skutečnou příčinou rozchodu úspěšného chorvatsko-německého tandemu. Jisté nicméně je, že zkušený Beltz, jenž v roce 2016 dovedl krajanku Angelique Kerberovou ke dvěma grandslamovým trofejím a olympijskému stříbru, je nyní volný. A s ohledem na své nesporné trenérské zásluhy ho lákavé nabídky patrně neminou.