Absolventka Vondroušová: Co se týče nervozity, byl to jeden z nejhorších okamžiků

- Radek Štohl

Druhá polovina června přinesla Markétě Vondroušové hned několik radostných okamžiků. Nejprve úspěšně odmaturovala, v neděli oslavila jednadvacáté narozeniny. Pouhé dva dny poté si v prvním vzájemném duelu vyšlápla na dvojnásobnou wimbledonskou vítězku Petru Kvitovou.

Ačkoliv Petra Kvitová nedávno laborovala se zraněním ruky, stále byla v úterním zápase Tipsport Elite Trophy považována za mírnou favoritku. Na kurtu však všechny předpoklady šly stranou, Markéta Vondroušová na zkušenější soupeřku našla recept a zvítězila 6:4, 6:1. „Dobře jsem returnovala, držela jsem krok ve výměnách. Také jsem kvalitně podávala," rozpovídala se Vondroušová, která černý tým poslala do vedení 5:1.

Duel to byl o to specifičtější, že proti sobě nastoupily levoruké tenistky. Osmnácté hráčce žebříčku dvouhry to však problém nedělalo. „Petra má výborný servis a kvalitní zatáčku. Chodí mi to však na forhend, takže se mi to nehraje tak špatně," vyjádřila se čerstvě jednadvacetiletá tenistka, na kterou po úvodním dni Tipsport Elite Trophy čekalo překvapení –⁠ od spoluhráček černého týmu obdržela sladkou odměnu.

„Věděla jsem, že jdeme na véču, ale ne že mi přinesou dortík s prskavkou. Bylo to super," culila se mladá hráčka, jež prozradila další detaily. „Měla jsem panna cottu, tu jsem do sebe samozřejmě nacpala," vyprávěla se smíchem.

Oslavy mohly být dvojnásobné, Markéta Vondroušová totiž na konci předminulého týdne úspěšně složila maturitní zkoušku. „Co se týče nervozity, tak to byl jeden z nejhorších okamžiků. Trochu jsem tápala v češtině, ale jinak to bylo v pohodě. Od studií si nyní dám chviličku pauzu, vydala jsem ze sebe, co jsem mohla," řekla s viditelnou úlevou.

V dalších týdnech se tak sympatická tenistka bude moci soustředit ryze na bílý sport. Hned o víkendu se zúčastní megazápasu proti Slovensku, kde si zahraje po boku Petry Kvitové a Terezy Martincové. „Konečně vyjedeme za hranice. Byla jsem totiž jen v Sokolově a Praze," odvětila pobaveně. „Budeme hrát proti jiným holkám, teď je to pořád dokola."

A jak to vidí se svým návratem na okruh a turnajem Prague Open, který se od 10. do 15. srpna koná na pražské Spartě? „Ještě netuším, co bude a nebude. Americké turnaje bych však chtěla odehrát všechny," nechala se slyšet někdejší juniorská jednička kombinovaného žebříčku.