Obhájkyně titulu chybět nebude. Kanadská kometa chystá na US Open comeback

- Jan Vojkůvka

Kvůli zranění kolena nedohrála kanadská hvězda loňský Turnaj mistryň. Od té doby k soutěžnímu utkání nenastoupila. A tak není divu, že se Bianca Andreescuová nemůže dočkat restartu sezony a těší se na blížící se US Open.

Zatímco se tenisové hvězdy takřka předhání v tom, komu se jet do New Yorku nechce (ať už jde o Novaka Djokoviče, Ashleigh Bartyovou či Simonu Halepovou), Kanaďanka Bianca Andreescuová si grandslam ve Flushing Meadows nechce nechat ujít.

Připojila se tak ke slovům Sereny Williamsové, jež si rovněž nechce nechat uniknout první velký turnaj po restartu sezony. Ta byla přerušena v březnu kvůli pandemii koronaviru.

„US Open bude mít v mém srdci vždy speciální místo,“ napsala Andreescuová. „Stejně jako stadion Artura Ashe, kde jsem vyhrála svůj první grandslamový titul, a celý areál Billie Jean Kingové, kde jsem prožila tolik nezapomenutelných okamžiků.“

Situaci kolem zákeřné nemoci však rozhodně nepodceňuje. „Nelze snad ani dostatečně zdůraznit, že zdraví a bezpečnost hráčů a všech, kteří zajišťují, že se tenis letos opět bude hrát, má nejvyšší význam. Nepochybuji o tom, že USTA přišla s nejlepším plánem na zajištění naší bezpečnosti,“ podotkla.

„Rozhodnutí každého, a vím, že nebylo učiněno snadno, plně respektuji,“ uvedla k množství negativních reakcí na pořádání amerického grandslamu. „Osobně ale plánuji využít naplno příležitost, abych se mohla vrátit na kurty,“ dodala.

Andreescuová prožila v minulém roce životní sezonu. Vystoupala až na 4. místo světa a kromě US Open vyhrála také turnaje v Newportu, Indian Wells a Torontu. Na konci sezony, během Turnaje mistryň, si zranila koleno a letos se ještě na kurtech neobjevila.