ATP

Otec Djokoviče útočí na Federera: Měl bys vychovávat děti a lyžovat

- Radek Štohl

Také v době tenisové pauzy nechybějí emoce. Během poloviny června se o ně znovu postaral otec Novaka Djokovče Srdjan, podle kterého by Roger Federer měl vykonávat jiné záležitosti než působit na profesionálním okruhu.

Rodiče světové jedničky mají v poslední době na švýcarského tenistu pořádně spadeno. Srdjan na konci února prohlásil, že Federer na Novaka vždy žárlil, matka Dijana pro změnu uvedla, že dvacetinásobný grandslamový šampion působí arogantně.

Do švýcarského tenisty se nyní znovu opřel Srdjan, jenž nejprve neopomněl vychválit svého syna. „Novak je kombinací toho nejlepšího ze mě a mé manželky. U něj se sjednotilo vše dobré, špatné vlastnosti zůstaly na naší straně,“ rozpovídal se zkušený Srb v show Spo(r)tlight.

Následně již jeho slova patřila Federerovi. „Stále je nejúspěšnějším hráčem všech dob, dlouho to však trvat nebude. S Novakem si vybudovali vztah založený na respektu, ale čím dál častěji k němu buduje nepřátelství,“ pokračoval ve svém povídání na adresu švýcarského hráče, který v srpnu oslaví devětatřicáté narozeniny.

„Proč si myslíte, že téměř ve čtyřiceti letech pořád působí na okruhu? Od chvíle, co mu Nadal a Novak dochytají na záda, tak prostě nedokáže přijmout skutečnost, že jednoho dne budou lepší než on,“ prohlásil o Federerovi, kterému na závěr dal radu.

„Měl bys vychovávat děti, jezdit lyžovat a dělat něco jiného. Život není pouze o tenise. Pro Novaka je tenis také jenom koníčkem,“ dodal Srdjan Djokovič.

Zatímco rodiče Novaka Djokoviče se na adresu Rogera Federera vyjadřují pravidelně, Federer na jejich prohlášení nereaguje.

Švýcar letos nastoupil na Australian Open, kde v semifinále vypadl právě se světovou jedničkou. Během tenisové pauzy ohlásil, že podstoupil druhý chirurgický zákrok v probíhajícím roce, na okruhy se vrátí až v následující sezóně.