ATP

Roddick brání Federera. Roger není arogantní, vzkázal matce Djokoviče

- Radek Štohl

Andyho Roddicka rozlítila slova matky Novaka Djokoviče. Dijana v nedávném povídání pro Sport Blic uvedla, že Roger Federer je „trochu arogantní", s čímž nesouhlasí někdejší světová jednička ve dvouhře.

Dijana Djokovičová v seriálu „Matky šampionů" mluvila velmi otevřeně. Šestapadesátiletá Srbka mimo jiné uvedla, že nejznámější z jejich synů Novak byl oproti svým dvěma bratrům upřednostňován, vše se podřídilo kariéře sedmnáctinásobného grandslamového vítěze.

Matka aktuální světové jedničky rovněž zavzpomínala na loňský Wimbledon, kdy Djokovič ve finále odvrátil dva mečboly proti Federerovi. Během zápasu se přitom většina přítomných přikláněla na stranu Švýcara. „Novakovi fandila jen hrstka fanoušků. Celé mě to naštvalo, jelikož Federer je tak trochu arogantní," prohlásila na adresu držitele osmi wimbledonských trofejí.

Její věty nenechaly chladným tábor příznivců Rogera Federera. Na jeho stranu se přiklonil také Andy Roddick, který se Švýcarem svedl památné pětisetové finále ve Wimbledonu v roce 2009. „Nevím, zda je potřeba se ohánět takovými výrazy. Kdybych měl Rogera popsat šesti tisíci slovy, tak ani jeden z takových výrazů by se mezi nimi neobjevil," zastal se Roddick svého dřívějšího rivala.

Sedmatřicetiletý Američan se rovněž vyjádřil k samotnému Novaku Djokovičovi. „Zajisté má velkou šanci se stát vůbec tím nejlepším hráčem všech dob. Bez ohledu na to, že v určitých záležitostech s ním musím nesouhlasit," dodal vítěz US Open 2003, který odehrál další čtyři grandslamová finále.

O další trofeje ho připravil jeden muž –⁠ Roger Federer.