Buď všichni, nebo nikdo! Někdejší semifinalista US Open vyjádřil jednoznačný názor

- Radek Štohl

Potenciální konání US Open se dostává rozporuplných názorů. Pohled na celou situaci přidal také semifinalista ze sezóny 2013 Richard Gasquet, podle kterého by závěrečný grandslam roku měl mít jasný scénář –⁠ buď se ho zúčastní všichni tenisté, nebo ať je pro letošní ročník nadobro zrušený.

Během pondělního odpoledne vysvitla nová naděje. Jak uvedl magazín Forbes, tak USTA dosáhla dohody jak s vedením ATP, tak s WTA, což by mělo posvětit pořádání US Open od 31. srpna do 13. září. „Už je to skoro jasné,“ stojí v citaci renomovaného zdroje.

Reakce tenistů prozatím ve větší míře nepřicházejí. Výjimkou je Richard Gasquet, který se pro respektovaný tisk L'Équipe vyjádřil následovně. 

„Pokud chceme, aby se skutečně hrálo, tak turnaj musí být dostupný pro všechny, včetně kvalifikantů. Jestli nedostanou přístup hráči z Jižní Ameriky, tak se nebude jednat o tradiční grandslam. Buď ať hrají úplně všichni, nebo nikdo," poskytl svůj náhled zkušený třiatřicetiletý tenista.

Někdejší sedmý hráč žebříčku dvouhry na téma US Open mluvil už v minulých dnech. „Z mého pohledu příliš nevěřím, že by se mělo začít, všechno je tak nejisté. Je obtížné si představit, že by se letošní ročník uskutečnil," řekl Gasquet s tím, že by si však dokázal představit striktní omezení.

Letošní sezóna vinou opatření z nákazy koronavirem nabídla pouze jeden grandslamový turnaj, mužskou část Australian Open vyhrál Novak Djokovič. Richard Gasquet do prvního turnaje velké čtyřky nezasáhl, posléze v Montpellier a Dubaji dosáhl na čtvrtfinále.