Tenisová sezona se opět rozjede! S US Open údajně souhlasí i ATP a WTA

- Jan Vojkůvka

Zdá se, že noční můra je pomalu u konce! Podle informací, které se šíří zahraničními médii, se letošní US Open skutečně bude konat. Podle magazínu Forbes nejmenovaný zdroj uvedl, že profesionální okruhy souhlasí s plánem Americké tenisové asociace ohledně pořádání US Open v původním termínu.

Podle nejmenovaného zdroje, který cituje magazín Forbes (a informace pomalu přebírají a doplňují další zahraniční média), USTA dosáhla dohody s ATP a WTA. Tyto profesionální okruhy by měly, podle informací, v nejbližších dnech potvrdit konání amerického grandslamu v termínu od 31. srpna do 13. září v New Yorku.

„Už je to skoro jasné,“ cituje Forbes nejmenovaný zdroj, jenž se vyjádřil ke konání US Open.

Tenisové asociace byly přinuceny v březnu přerušit sezonu kvůli pandemii koronaviru Covid-19. Zrušeno bylo mnoho turnajů včetně Wimbledonu a ani před nedávnem ještě nevypadala celá situace zrovna růžově. USTA, byť jsou Spojené státy nejhůře zasaženou zemí touto zákeřnou nemocí, se však nehodlala vzdát letošního ročníku US Open.

Tento záměr sice kritizovalo několik předních hráčů, včetně světových jedniček Novaka Djokoviče a Ashleigh Bartyové, ale zdá se, že marně. Tenistům vadí zejména to, že se US Open má konat bez přítomnosti diváků a za přísných bezpečnostních opatření, jako je vynucená izolace či možnost vzít si s sebou jen jednoho člena týmu.

Přesto však není zcela vyhráno. Jak podotýká web ESPN, další zdroj blízký USTA zmínil, že asociace nyní čeká na zelenou od lokálních a státních zdravotnických úředníků. Ti by mohli celou situaci kolem US Open (a dalších amerických turnajů) zkomplikovat.

Samotná Americká tenisová asociace se k situaci oficiálně prozatím nevyjádřila, byť byla kontaktována agenturou Reuters.

Dá se očekávat, že oficiální oznámení, zda se tenisová sezona skutečně v srpnu rozběhne, bude ohlášeno v nejbližších dnech. Vše tomu však nyní nasvědčuje.