Déšť zrodil novou Muchovou. Jak vyzrála na zranění?

- Radek Štohl

S Karolínou Muchovou to nevypadalo příliš dobře. Ve druhém zápase Livescore Cupu 2020 s Kristýnou Plíškovou ztratila úvodní set, po přestávce zapříčiněné deštěm musela za stavu 4:5 ve druhé sadě uspět na returnu. Těžké chvíle nakonec zvládla, zásluhou čehož se během uplynulých jedenácti dní dočkala třetí výhry.

Společně s Barborou Strýcovou, Kateřinou Siniakovou a Kristýnou Plíškovou se zúčastnila jak turnaje O pohár prezidenta ČTS, tak probíhající akce na Štvanici, kde se od středečního dne pořádá Livescore Cup 2020. 

„Je to podobné. Tedy až na to, že i když jsem včera (čtvrtek, pozn.) prohrála, tak jsem mohla hrát znovu," uvedla Karolína Muchová exkluzivně Tenisovému světu. Připomněla tak skutečnost, že zatímco před týdnem se hrál tradiční formát známý z turnajů WTA i grandslamů, tak nyní hráčky bojovaly o finále v základních skupinách.

Zatímco uplynulý týden Muchová dokráčela až do finále, na druhém turnaji se do přímého boje o titul nedostala. „Byl to první turnaj na antuce, minulý týden se hrálo na betonu. Byly to dobré zápasy, z každého si něco vezmu, takže to beru pozitivně.“

Před samotným zápasem s Kristýnou Plíškovou bylo již jasné, že ze skupiny B se do sobotního zápasu překvapivě podívá náhradnice Tereza Martincová „Chtěla jsem, aby to na mě nemělo vliv. S trenérem jsme mluvili o tom, že je super hrát takové zápasy. Stále je to ostré utkání. Určitě jsem hrála naplno," nenechala nikoho na pochybách aktuálně šestadvacátá hráčka žebříčku dvouhry.

Během pátečního večera Karolína Muchová prohrávala 0:1 na sety, ve třetí hře druhé sady se nad areálem spustil déšť, který na hodinu vyhnal obě aktéry z kurtu. „Je potřeba poděkovat za tu pauzu, protože jsem se trochu zvedla. Pomalu jsem se pak do toho dostávala a ke konci už hrála dobře," vyjádřila se o jednom z klíčových okamžiků zápasu.

Déšť přitom není v tenisovém světě nic ojedinělého. Jak se s ním vypořádává právě Karolína Muchová? „Jak kdy, dneska to určitě bylo plus," neváhala třiadvacetiletá hráčka. Ta se v posledních dnech musela vyrovnat také se ze zdravotními problémy, které ji potkaly na turnaji O pohár prezidenta ČTS.

„Dva tři dny jsem na kotník téměř nestoupla. Pak jsem ho rozcvičila a v úterý už začala hrát. Měla jsem tady svého fyzioterapeuta, který mi hodně pomohl. S tímto zraněním jsem neměla problém poprvé, takže jsme věděli, jak se k tomu postavit."

Pokud jí to zdraví dovolí, tak by se mohla zúčastnit velkého mezinárodního střetnutí mezi Českou republikou a Slovenskem. „Dnes mi to říkal David (Kotyza, trenér Karolíny Muchové, pozn.). Jsem ráda za každou podobnou soutěž. Sice pořádně nevím, jak se to celé bude hrát, ale když bude příležitost, tak si tyto zápasy ráda zahraji," dodala loňská čtvrtfinalistka WImbledonu.