Tenisová legenda chválí Gauffovou za iniciativu v boji proti rasismu. Může být v budoucnu vzorem, říká

- Jan Havlovic

Coco Gauffová se na sociálních sítích připojila k protestům proti smrti černocha George Floyda v Minneapolis. Odvážné chování teprve šestnáctileté americké tenisové hvězdičky vyzdvihuje tenisová legenda Chris Evertová, která uvedla, že Gauffová může být v budoucnu velkým vzorem pro společnost.

„Jsem já další na řadě?“ ptala se šestnáctiletá Afroameričnka Gauffová v emotivním videu na sociální síti, ve kterém se připojila k protestům proti smrti černocha George Floyda, který zemřel při policejním zásahu v Minneapolis. „Využívám svůj hlas v boji proti rasismu,“ stojí na profilu mladé tenistky. 

Příspěvek teprve šestnáctileté Gauffové vyvolal na sociálních sítí vlnu reakcí. Na slova mladé tenisové hvězdičky reagovala i legendární Chris Evertová, bývalá světová jednička a vítězka osmnácti grandslamových trofejí ve dvouhře. 

„Věřím, že máme v osobě Coco Gauffové budoucího lídra a vzor pro ostatní. V pouhých šestnácti letech se snaží bojovat proti rasismu. Věřím, že může být inspirací,“ napsala Evertová na Twitteru.

Šestačtyřicetiletý George Floyd zemřel v pondělí po policejním zásahu, během kterého mu bělošský policista Derek Chauvin klečel několik minut na krku. Floydova smrt vyvolala masové protesty nejen v Minneapolis, ale i v dalších amerických městech.