Schylovalo se ke comebacku… pak Muchová špatně došlápla. Jak moc vážné to je?

- Michal Hladký

Karolína Muchová prohrála ve finále turnaje O pohár prezidenta ČTS s Petrou Kvitovou jasně 0:2 na sety. Více jak prohra ji ovšem mrzí zvrtnutý kotník, neboť sama ještě neví, jak zranění vážné bude.

Za stavu 1:4 ve druhém setu se obě hráčky vracely na kurty poté, co byl zápas přerušen kvůli silnému dešti. Karolína Muchová vzala Petře Kvitové podání, následně potvrdila to své.

Velký comeback? Nikoliv. Jedno špatné došlápnutí a Muchová mohla na obrat i titul z turnaje O pohár prezidenta ČTS zapomenout…

 „Zahrála jsem forhend a špatně doskočila, trochu mi v kotníku ruplo a zvrtl se. Od toho okamžiku jsem chtěla být z kurtu co nejdříve pryč,“ popisovala Muchová způsob, jakým ke zranění přišla. Následovaly už jen dvě rychlé hry a skóre 3:6.

Poslední soutěžní zápas sehrála třiadvacetiletá tenistka na konci února v Dauhá. Jeden z důvodů, proč se zranění přihodilo, mohlo představovat nedostatečné vytížení. „Je to možné, ale jistě to nevím. Už i v dlouhodobé zátěži se mi povedlo si kotník zvrtnout,“ odpověděla Karolína Muchová na dotaz Tenisového světa.

Turnaje na okruhu WTA se sice nekonají, ty pořádané Českým tenisovým svazem ale teprve napsaly svou první kapitolu. Další budou následovat v nejlbižších týdnech. „Uvidí se zítra, jestli mi kotník nateče nebo ne,“ nechala se slyšet olomoucká rodačka. Budou to tedy následující dny, které ukážou, zda českou hráčku uvidíme na některém z dalších tuzemských podniků.

I tak si Karolína Muchová turnaj užila a byla ráda za všechny zápasy. V šedi tenisové pauzy způsobené koronavirem byla tato akce pro všechny zúčastněné vítaným zpestřením. 


Galerie