ATP

Násilí a soud! Hráči TOP 30 hrozí tříleté vězení

- Radek Štohl

Tenisová pauza přináší také problémy, o čemž přesvědčil nedávný případ Nikoloze Basilašviliho, který byl zatčený v rodné Gruzii. Podle zahraničních webů se měl dopustit domácího násilí.

Jak uvádí ubitennis.net, osmadvacetiletý tenista se v průběhu čtvrtečního dne prohřešil fyzickým násilím na své bývalé manželce. Podle dalších zdrojů celé situaci ke všemu přihlížel jejich pětiletý syn.

Zatčení někdejší světové šestnáctky proběhlo o den později, ve vazbě však příliš dlouho nesetrval, jelikož byl propuštěný na kauci 28 tisíc amerických dolarů. Basilašvili přesto nemá vyhráno, šestnáctého července ho bude čekat soudní líčení. Pokud se obvinění gruzínského tenisty potvrdí, tak mu hrozí trest veřejně prospěšných prací v rozmezí 200 až 400 hodin. V horším případě ho může čekat tříleté vězení.

„Nika dobře známe a samozřejmě je to pro nás velké téma...Každý z nás násilí odsuzuje. V momentech odloučení manželů pokaždé nastávají jisté neshody, není to pouze u Nika," nechal se slyšet předseda gruzínského tenisového svazu Alexander Metreveli pro Radio Tavisupleba.

Nikoloz Basilašvili během kariéry zaujal osmifinálovou účastí na předloňském US Open, na zbývajících grandslamech dosáhl na třetí kolo. Gruzínský hráč dosud získal tři trofeje, dvě přišly na podniku v Hamburku, kde se mu loni podařilo obhájit titul. Tenisem vydělal téměř 5,5 milionu dolarů.