Šokující! Bývalá světová jednička podporuje zabíjení lidí

- Jan Vojkůvka

Vždy býval kontroverzním člověkem, ale poslední vyjádření bývalé světové jedničky Marcela Riose je extrémně šokující. Podle finalisty Australian Open 1998, ve kterém podlehl Petru Kordovi, by porušování karantény zabránily drastické metody včetně zabíjení.

Bývalý chilský tenista podpořil slova filipínského prezidenta Rodriga Duterteho. „Mé rozkazy policii a armádě jsou jasné. Pokud budou nějaké potíže, pokud bude nějaký problém, že by vám odporovali a vyhrožovali, zastřelte je,“ řekl už v dubnu Duterte.

„Chápete to? Budete mrtví. Namísto toho, že byste dělali potíže, vás pohřbím,“ dodal výhružně.

Jeho slova se přitom velmi zalíbila Riosovi, který neváhal vládce Filipín podpořit. „Nevím, jaký vládní systém v této zemi je, ale jsem si jistý, že zastřelení dvou lidí, kteří nerespektují karanténu, odradí od tohoto konání všechny,“ napsal Chilan na svůj Instagram.

„Pozor, jsou to jen mé osobní myšlenky. Myslím, že pokud se vám vymknou věci z rukou, musíte použít,“ dodal Rios.

Rios býval fenomenální tenista. Kromě postu světové jedničky a již zmíněného finále Australian Open, dokázal posbírat 18 titulů na okruhu ATP. Jeho chování mimo kurt už tak obdivuhodné nebylo a trochu zapadá do kontextu posledních vyjádření.

Kromě toho, že podle nálady odmítal podepisovat autogramy či dělal potíže na tiskových konferencích, tak se nelibě vyjádřil k travnatým dvorcům ve Wimbledonu. Ty jsou, dle něho, dobré leda tak pro krávy či na hraní fotbalu.

Při audienci u chilského prezidenta, kde měl oslavit post světové tenisové jedničky, odmítl cokoliv říci směrem ke svým fanouškům. Také byl zatčen v Římě za fyzické napadení taxikáře, či byl vyveden z několika veřejných prostranství za vulgarismy vůči ostatním lidem.