Románek Nadala. Bylo nám čtrnáct, vzpomíná finalistka Fed Cupu

- Radek Štohl

Přihodilo se to před více než dvěma dekádami, belgická tenistka však na celou záležitost rozhodně nezapomněla. Někdejší třináctá hráčka žebříčku dvouhry Kirsten Flipkensová potvrdila, že randila s Rafaelem Nadalem.

Kirsten Flipkensová se nedávno zúčastnila nizozemské televizní show De Container Cup. Během vysílání byla dotázana na to, s jakým tenistou by se jí ráda zúčastnila. Dvojnásobná grandslamová semifinalistka bez váhání vyřkla jméno Rafaela Nadala, který je zároveň podle Belgičanky nejlepším hráčem na okruhu ATP. 

Řeč na španělského hráče se posléze stočila do podrobnější linie, konkrétně do té vztahové. „Jsme stejná věková kategorie, vyrůstali jsme spolu," rozpovídala se čtyřiatřicetiletá tenistka. 

„Měli jsme spolu někdy něco?" pokračovala Flipkensová se smíchem. „Ano, je to tak. Bylo mi čtrnáct let, s Rafaelem něco proběhlo. V té době nemluvil anglicky, takže jsme nemohli pokročit dále. Zůstalo u pusy a chození za ruku," dodala Flipkensová o bývalém prvním hráči světa, jenž je o pět měsíců mladší. 

Románek tehdy nevydržel, Rafael Nadal tak o pět let později mohl začít randit s krajankou Xiscou. Španělská dvojice loni v říjnu po čtrnácti letech vztahu vstoupila do svazku manželského, obřad proběhl na Mallorce.