Na tréninku jen u sítě! Bencicová popsala zážitek s Federerem

- Radek Štohl

Nervozita se dala krájet. Belinda Bencicová před třemi lety poprvé v kariéře nastoupila po boku Rogera Federera v Hopman Cupu, se kterým v sezónách 2018 a 2019 slavila zisk trofeje. Ještě před ostrými zápasy však s bývalou světovou jedničkou nastoupila na trénink, během kterého měla jediný cíl: Hlavně nic nezkazit!

V průběhu čtvrtečního odpoledne se uskutečnilo instagramové vysílání U Baru. Barbora Strýcová v šestém díle vyzpovídala loňskou semifinalistku US Open Belindu Bencicovou. Ačkoliv třiadvacetiletá tenistka reprezentuje Švýcarsko, tak zásluhou slovenských rodičů perfektně ovládá slovenštinu, což ukázala také ve druhé polovině týdne.

Bencicová během necelé hodiny odpověděla na to, jak tráví karanténu nebo co si myslí o současné tenisové situaci. Rovněž nechyběla otázka na krajana Rogera Federera, jehož osobnost zajímala více fanoušků. Aktuálně osmá hráčka žebříčku dvouhry měla tu příležitost, že společně se švýcarskou modlou odehrála tři ročníky Hopman Cupu. Smíšená soutěž reprezentačních týmů se pravidelně konala každý rok, až letos byla ve stejném termínu nahrazena ATP Cupem.

„Když jsem se dozvěděla, že s ním budu hrát, tak jsem trénovala jen voleje,“ smála se někdejší juniorská jednička. Ihned ale zvážněla. „Už na tréninku s ním jsem byla nervózní, tak jsem si říkala, že budu také při zápasech. Větší nervozita ovšem panovala, jak jsem hrála singl. Normálně mě koučoval,“ pokračovala dobře naladěná tenistka při svých začátcích na Hopman Cupu s dvacetinásobným grandslamovým šampionem.

„Na kurtu mi hodně pomohl, v podstatě vzal jakýkoliv míček, který byl okolo něj, takže jsem ani moc nemohla pokazit. Byl lídr. Říkal, odkud mám podávat, taktiku, jak budeme hrát. Teď už jsem i já uvolněnější. Už to tak beru, že jsme spíš jako kamarádi, než že bych byla jeho fanynka,“ vykládala dvojnásobná vítězka Hopman Cupu. 

Bencicová vzápětí mluvila o samotné povaze Federera. „Je tak neuvěřitelně normální, lidem dá pocit, že vše je v pohodě. Normálně se baví, pomáhá. Asi se dokáže vžít do toho, jak se člověk musí cítit," dodala vítězka juniorského French Open a Wimbledonu ve dvouhře.