Po Nadalovi draží pro dobrou věc i Del Potro. Nabídl cenný artefakt z Wimbledonu

- Jan Havlovic

Juan Martín del Potro se po vzoru Rafaela Nadala rozhodl uspořádat dobročinnou aukci. Argentinec nabízí fanouškům své tenisové boty, ve kterých odehrál před sedmi lety semifinále Wimbledonu. Aukce potrvá až do příštího pátku a výtěžek poputuje na podporu nemocnice v Tandil, odkud del Potro pochází.

Rafael Nadal nabídl v polovině dubna do dražby hrané tričko z loňského finále Roland Garros. Nejvyšší nabídka tohoto artefaktu činila 20 500 eur (zhruba 554 tisíc Kč). Podobnou částku se nyní snaží vybrat na dobročinné účely také Juan Martín del Potro. 

Bývalá světová trojka nabídla do charitativní dražby hranou tenisovou obuv, ve které odehrála v roce 2013 semifinálovou bitvu proti Novaku Djokovičovi. Argentinský tenista svedl se srbským protějškem pětisetovou bitvu, když prohrál v rozhodující sadě 3:6 a na druhou účast v grandslamovém finále nedosáhl.

Minimální příhoz v této aukci je 5 euro a celý výtěžek poputuje do nemocnice Ramona Santamarina v Tandil, odkud slavný tenista pochází a má zde i současné bydliště.

Del Potro se zapojil do globální akce s názvem The Biggest Game, v rámci které sportovci z celé planety věnují různé artefakty do dražby. Výtěžek vždy putuje na dobrou věc.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Delpo regaló las zapatillas que utilizó en aquel memorable partido con Novak Djokovic en la semifinal de Wimbledon para ayudar en la lucha contra el #coronavirus. ¡Las zapas pueden ser tuyas! Donando 5 euros o más en www.shirtum.com (link en bio), estás participando y juntos ayudamos al Hospital Ramón Santamarina de #Tandil. Queda una semana! . . Delpo donated the shoes he wore during his memorable Wimbledon semi-final match against Nole. They can be yours! You can donate 5 euros or more: go to www.shirtum.com (link in bio) and together we can help the Ramon Santamarina Hospital of #Tandil in the fight against the #Covid19. Only one week left! . . . #Delpo #DelPotro #TheBiggestGame @shirtum.app

Příspěvek sdílený Team Delpo (@teamdelpo),Kvě 7, 2020 v 1:38 PDT