Nemá do toho co kecat. Pospisil sepsul Kyrgiose za názor

- Jan Vojkůvka

Člen hráčské rady ATP, Vasek Pospisil, se pořádně opřel do australského bouřliváka Nicka Kyrgiose. Vůbec se mu totiž nelíbila jeho vyjádření ohledně možnosti spojení ATP a WTA, které rebel podrobil kritice.

V dubnu se Roger Federer na svém Twitteru rozhodl rozjet debatu na téma spojení ATP a WTA. Podle něj, a mnohých dalších, by tento krok pomohl oběma asociacím překonat těžké časy, jež způsobila pandemie koronaviru. Navíc by se tím mohly smazat rozdíly mezi oběma okruhy, například v systému bodování žebříčků.

Ne každý ovšem přijal tento nápad s nadšením. Dobrým příkladem je Australan Nick Kyrgios. „Zeptal se vůbec někdo většiny ATP, co si o spojení s WTA myslí a jestli je to pro nás dobré?“ napsal.

„Neměli bychom se spojovat,“ dodal pozdějí Kyrgios.

Vyjádření Australana se ale vůbec nelíbí Kanaďanovi Vasku Pospisilovi, který je členem hráčské rady ATP. Podle něj by se neměl vůbec k této záležitosti vyjadřovat, jelikož k tomu nemá žádnou pozici ani potřebné informace.

„Spousta hráčů, nebo obecně lidí, vyjadřuje své názory bez jakýchkoliv informací jen proto, že cítí potřebu něco říct. Myslím, že to by mohl být i případ Nicka,“ řekl Pospisil pro TSN.

„Abych byl upřímný, nemá vůbec žádnou pozici k tomu, aby vyjádřil názor ve chvíli, kdy o tom pouze poprvé slyšel a vůbec nic si o tom nezjistil,“ pokračoval Kanaďan. „Je tu prostě pár lidí jako on a já nebudu mít problém jim to říct do očí.“

K samotnému spojování obou asociací se prozatím vyjadřovat nechtěl a zachoval se přesně podle toho, co řekl směrem ke Kyrgiosovi. „Samozřejmě to vzbuzuje zájem, ale je ještě spousta důležitých otázek, které mám, a které se musí zodpovědět,“ dodal neutrálně.