Velké nedorozumění. Djokovič porušil ve Španělsku karanténu

- Jan Vojkůvka

Bezpečnostní opatření, které se Španělsko chystá postupně uvolňovat, nabídla od pondělí možnost sportovcům individuálně trénovat. Toho chtěl využít i Novak Djokovič, který ovšem porušil místní nařízení tím, že trénoval v areálu tenisového klubu Puente Romano.

Stalo se tak už v pondělí, kdy Srb ve španělské Marbelle natočil video svého tréninku na antukovém dvorci. Tím ovšem porušil španělská vládní nařízení. Nebyla to ovšem zcela jeho vina.

Podle bezpečnostních opatření, které Španělsko zavedlo kvůli pandemii koronaviru, musí být veškeré sportovní areály uzavřené až do 11. května. Djokovič ovšem trénoval v marbellském klubu Puente Romano už toto pondělí.

Ačkoliv je povolen sportovcům individuální trénink, tak například tenisté se nesmí na kurty vrátit dříve než již zmíněného 11. května. Takové stanovisko potvrdila i Španělská tenisová federace.

Tenisový klub Puente Romano velmi rychle přispěchal s vysvětlením a zároveň omluvou samotnému Djokovičovi, který se za svůj trénink stal terčem kritiky.

„Pochopili jsme to tak, že profesionální sportovci mají poloveno trénovat a umožnili jsme panu Djokovičovi využít náš areál,“ stojí v prohlášení klubu. „Po debatě s tenisovou federací bylo ujasněno, že jsme měli s otevřením areálu počkat až do 11. května.“

„Oznámili jsme toto rozhodnutí i panu Djokovičovi a dohodli jsme se, že znovu začne trénovat až od tohoto dne. Litujeme, že naše nesprávná interpretace pravidel mohla panu Djokovičovi způsobit problémy.“