WTA

Tenisové hvězdy z okruhu WTA věnují oblečení zdravotníkům. Přidají se i další sportovní ligy

- Jan Havlovic

Organizace WTA se přidává k celosvětové iniciativě napříč profesionálními ligami a pomůže zdravotníkům v první linii. Tenisové hvězdy Ashleigh Bartyová, Bianca Andreescuová, Naomi Ósakaová, Coco Gauffová a Viktoria Azarenková se rozhodly věnovat vlastní sportovní oblečení zdravotníkům, kteří bojují v jejich okolí proti šíření nákazy koronavirem. Přidají se i tenisté z organizace ATP.

Globální charitativní akce nese název The Real Heroes a zapojí se do ní zástupci z celkem čtrnácti profesionálních sportovních lig – WTA, ATP, MLB, MLS, NASCAR, NBA, NFL, NHL, NWSL, USGA, WNBA, WWE a e-sportové organizace Activision Blizzard Esports a Electronic Arts. 

Organizaci WTA zastupuje v této iniciativě celkem pět tenistek – Ashleigh Bartyová, Bianca Andreescuová, Naomi Ósakaová, Coco Gauffová a Viktoria Azarenková.

Každá z tenistek si zvolila jednoho konkrétního zdravotníka ve svém okolí, kterému věnuje vlastní sportovní oblečení. Sportovci v rámci této akce také nahrají na sociální sítě video s hashtagem #TheRealHeros, ve kterém poděkují zdravotníkům v první linii, kteří všemi silami usilují o zastavení šíření nákazy koronaviru.