Tenisté utvoří páry s osobnostmi, usilovat budou o balík pro charitu

- Filip Lefenda

V době koronavirové krize zažívají rozmach virtuální sporty. Poté, co ve čtvrtek skončila on-line verze podniku v Madridu, kterou vyhráli Brit Murray a Holanďanka Bertensová, se chystá další akce. Už v neděli je na programu charitativní turnaj s názvem „Stay at Home Slam“.

Hrát se tentokrát bude titul Mario Tennis Aces na konzoli Nintendo Switch, o zábavu by tak mělo být postaráno. Půjde navíc čistě o deblový turnaj. A ten slibuje hvězdné obsazení.

Zúčastní se jej třeba sestry Serena a Venus Willaimsovy, Maria Šarapovová, Kei Nišikori a další tenisté. V párech ovšem nebudou hrát spolu, parťáky jim budou totiž dělat osobnosti z jiných branží.

Před obrazovku tak v neděli od 22 hodin našeho času zasednou třeba modelky Gigi Hadidová s Karlie Klossovou, zpěvák Seal nebo hráč amerického fotbalu DeAndre Hopkins.

Průběh turnaje bude přímým přenosem vysílán na Facebooku. V roli moderátora jím bude provázet legendární John McEnroe, kterého doplní youtuberka Justine Ezariková.

Každý z účastníků obdrží 25 tisíc dolarů (přes 620 tisíc korun), které bude moci věnovat na charitu. Hlavní cenou je pak šek na rovný milion dolarů (téměř 25 milionů korun), který získají vítězové. I tato suma bude následně věnována na dobrou věc.