Thiem pod palbou kritiky! O čem to mluví? zuří tenisté

- Radek Štohl

S pochopením hráčů se rozhodně nesetkal. Dominic Thiem totiž v nedávném prohlášení uvedl, že nevidí důvod, aby elitní tenisté měli ze svých finančních kont podporovat hůře postavené hráče na žebříčku. Proti Thiemovi také vystoupil Australan Nick Kyrgios.

„Není mi jasné, proč bych zrovna takovým lidem měl dávat peníze. To je raději věnuji lidem nebo institucím, které je skutečně potřebují. Žádný tenista nebojuje o holé přežití. Ani ten, který je na žebříčku hodně nízko, určitě nemusí hladovět,“ nechal se slyšet letošní finalista Australian Open.

Velmi brzy se ozvala silná reakce. A to nejen ze „spodních pater". Se stanoviskem Dominika Thiema mimo jiné nesouhlasí Taara Mooreová. „Někteří hráči na vyšších příčkách si myslí přesně takové věci. Hodně hůře umístěných tenistů je v současnosti v nouzi, dokonce si ani nejsou schopni koupit jídlo nebo obdržet lékařskou pomoc. V podstatě ztratili svoji práci," rozepsala se na twitterový účet aktuálně 441. hráčka žebříčku dvouhry.

Sedmadvacetiletá Britka ve svém příspěvku pokračovala. „Pokud chce, aby se tento sport vrátil tam, kde byl, tak by to měl chápat. Mimo TOP 500 se aktuálně může nacházet budoucí grandslamový šampion, který se však z této krize nemusí dostat. Nechybí tu ani tenisté, jejichž rodinní příslušníci jsou nemocní a jejichž jediným příjmem je tenis," popisovala někdejší 145. hráčka světa.

Vyjádření Thiema nezasáhlo jen Mooreovou. Na stejné sociální síti se k ožehavému tématu rozhodla přidat také neúspěšná kvalifikantka letošního Australian Open Alexandra Kiicková

„Absolutně nemá tušení, o čem mluví. V životě jsem neviděla větší dříče než tenisty působící na turnajích nižších kategorií. Na okruhu jsou totiž hráči, kteří týden co týden jezdí po turnajích a doufají, že to zvládnou s minimální výplatou," opřela se do Rakušana čtyřiadvacetiletá Američanka, které aktuálně náleží 160. místo žebříčku dvouhry.

Kiicková s Mooreovou se mimo jiné dočkaly zastání od bouřliváka Nicka Kyrgiose. „Stále nechápe, o co tu jde. Vše je o tom, abychom pomáhali tam, kde to jde. Zkus se vžít do jejich situace," zkritizoval Australan svého zkušenějšího protihráče