Pokuta a zacházení jako se zločincem. Semifinalistka Roland Garros zabloudila za hranice

- Filip Lefenda

Na tuto vyjížďku na kole jen tak nezapomene. Belgická tenistka Kirsten Flipkensová o víkendu omylem došlapala až za uzavřené hranice, za což vyfasovala od nizozemské policie nemalou pokutu.

Čtyřiatřicetiletá Flipkensová musela za neúmyslné překročení hranic zaplatit 250 eur (skoro 7 tisíc korun). Do sousedního Nizozemska, které je momentálně „uzavřeno“ kvůli koronaviru, ji přitom nedopatřením zavedla navigace.

„Navolila jsem si náhodnou trasu o délce 130 kilometrů. V momentě, kdy jsem zjistila, že jsem v Nizozemsku, vydala jsem se nejkratší možnou cestou zpět do Belgie,“ popsala kuriózní příhodu 77. hráčka žebříčku, jež byla nejvýše na 13. pozici.

Tím to ale neskončilo. Následovalo extempore s policií. Ta se k vítězce šesti turnajů WTA (jeden ve dvouhře a pět ve čtyřhře) údajně nechovala zrovna korektně. „Viděli mě přijíždět z kilometrové vzdálenosti, přesto museli zapnout sirény a zacházet se mnou jak se zločincem,“ kroutila hlavou Flipkensová, deblová semifinalistka loňského Roland Garros.

Ta ještě poté, co vyfasovala tučnou pokutu, svou příhodu diskutovala s jedním z dalších cyklistů. Dozvěděla se od něj, že za stejný prohřešek vyvázl jen s napomenutím. „Jasně, udělala jsem chybu. Policie by se ale měla patřičně chovat a být ve svých jednáních konzistentní,“ postěžovala si na dvojí metr belgická reprezentantka.