Virtuální turnaj v Madridu: Kar. Plíšková úvodní zápas prohrála

- Radek Štohl

V pondělí byl zahájený Mutua Madrid Open Virtual Pro. Mezi dvaatřiceti účastníky inovativního podniku se nachází také Karolína Plíšková, která ve svém úvodním zápase nestačila na Fionu Ferrovou z Francie. Utkání se hrají na tři vítězné gemy, za případného stavu 3:3 se hraje rozhodující tiebreak.

Po třetí hodině se vše rozehrálo. Vůbec první zápas sehrál někdejší třetí hráč žebříčku dvouhry David Ferrer s aktuálně třináctým singlistou světa Diego Schwartzmanem. Z výhry se v závěru radoval Schwartzman, který zvítězil 4:3.

Nejen utkání těchto dvou hráčů bylo pod drobnohledem komentátorů, ke kterým se na začátku přidal také dvojnásobný finalista French Open Alex Corretja nebo turnajový ředitel Madridu Feliciano López. Vítězný hráč se vždy po zápase podrobil krátkému rozhovoru, během kterého mimo jiné probíhala debata ohledně nového typu koronaviru.

Jako čtvrtá v pořadí se u herního ovladače objevila Karolína Plíšková. Česká hráčka ve svém úvodním zápase vyzvala Fionu Ferrovou, se kterou prohrála 0:3. Hned v první výměně se obě hráčky předvedly dlouhou výměnou, kterou na svoji stranu získala Francouzka, Plíšková nakonec ztratila celý gem. 

Karolína Plíšková si ve druhé hře na returnu vypracovala zajímavý stav 30:15, byla blízko dvěma brejkbolům, které ale neukořistila. Fiona Ferrová následně otočila hru a vedla 2:0. Plíšková se ve třetím gemu rychle dostala ke stavu 40:0. Skvěle hrající protihráčka ale zabojovala a pěti získanými míčky v řadě uzavřela celý zápas, když Češka po výborné obraně nakonec neodvrátila mečbol.

Pondělní program
ATP
Schwartzman – Ferrer 4:3(4)
Nadal – Shapovalov 4:3(3)
Paire – Murray 1:3
Tsitsipas – Fognini 3:0
Goffin – Pouille 3:1
Fognini – Tiafoe 4:3(4)
Zverev – Pouille 3:1
Schwartzman – Isner 3:1
Zverev – Chačanov* odloženo na 28.4.
Tsitsipas – Nišikori 3:0
Nišikori – Tiafoe 3:0
Schwartzman – Isner 3:1

WTA
Suárezová – Bencicová 1:3
Kar. Plíšková – Ferrová 0:3
Kontaová – Cirsteaová 0:3
Kerberová – Vekičová* odloženo na 28.4.
Svitolinová – Cirsteaová 2:4
Bertensová – Kerberová 3:0
Vekičová – Bouchardová* odloženo na 28.4.
Mladenovicová – Wozniacká 2:4
Azarenková - Kontaová 2:4
Bertensová – Bouchardová* odloženo na 28.4.
Andreescuová – Wozniacká 0:3
Andreescuová – Keysová 4:3(2)

*zbývající zápasy musely být odloženy vinou technických problémů