Řešení pro US Open? Turnaj by se měl z New Yorku přesunout do pouště

- Filip Lefenda

Tenisový US Open by se letos nemusel uskutečnit v New Yorku, který je momentálně těžce zasažen pandemií koronaviru. Podle španělského listu Marca by se betonový grandslam mohl přesunout do kalifornské pouště, konkrétně na dvorce v Indian Wells.

Právě podnik v Indian Wells byl v tomto roce prvním z těch, jejichž konání zhatil zákeřný koronavirus. Prestižní akce, které se v tenisových kruzích přezdívá jako „pátý grandslam“, se měla uskutečnit v březnu.

Podle deníku Marca by se však v kalifornské poušti letos tenis přeci jen hrát mohl. Ve hře je údajně varianta přesunu celého US Open právě do Indian Wells.

Dominantou tamějšího areálu, který v sobě ukrývá celkem 29 betonových dvorců (z toho 23 osvětlených), je ten centrální s kapacitou 16 100 míst. Po newyorském Stadionu Arthura Ashe, který v těchto dnech slouží jako polní nemocnice, jde o druhou největší tenisovou arénu vůbec.

Právě takto špičkové zázemí dává pořadatelům amerického grandslamu podle španělského tisku prostor pro náhradní variantu. New York je totiž momentálně epicentrem světové pandemie koronaviru, která si v tomto státě vyžádala už více než 16 tisíc mrtvých. A organizátoři grandslamu, jenž se má konat od 31. srpna do 13. září, se již dříve nechali slyšet, že bez diváků rozhodně hrát nechtějí.