Plíškovou doplní v Madridu Chorvatka Vekičová a dánská legenda. Držte mi palce, vzkazuje

- Jan Havlovic

Tenisový turnaj Mutua Madrid Open Virtual Pro zná kompletní startovní pole! Pořadatelé oznámili ve čtvrtek odpoledne start Chorvatky Vekičové, Dánky Wozniacké, Řeka Tsitsipase a Kanaďana Shapovalova. Jedinou Českou, která se zapojí do tohoto on-line turnaje, bude Karolína Plíšková. „Žádné zkušenosti vlastně nemám. Mám z toho obavy,“ směje se česká tenisová jednička před zápolením u herní konzole.

Posledními dvěma účastnicemi on-line turnaje se staly Dánka Caroline Wozniacká a Chorvatka Donna Vekičová, kterou pojí s Karolínou Plíškovou vřelý přátelský vztah. 

Pokud by došlo na tento česko-chorvatský vzájemný duel na tenisovém kurtu, favoritkou by byla aktuální světová trojka Plíšková. S herní konzolí v ruce ale půjdou papírové předpoklady stranou. „Žádné zkušenosti vlastně nemám. Teď jsem začala hrát a moc mi to nejde, takže z toho mám obavy,“ uvedla aktuálně nejlepší česká tenistka. 

Plíšková se pokusí své dovednosti ve hře Tenis World Tour před startem turnaje, který proběhne od 27. do 30. dubna, ještě vylepšit. „Budu trénovat a snad se do začátku turnaje zlepším. Držte mi palce (smích),“ vzkazuje Plíšková fanouškům.

Virtuální turnaj bude mít celkem 32 účastníků. Vítězové mužské a ženské kategorie obdrží šek v hodnotě 150 000 eur. Peníze následně poputují na dobročinné účely, jejichž cílovou adresu určí právě vítězové turnaje.

Účast plánují kromě Karolíny Plíškové také Rafael Nadal či Andy Murray. Kompletní startovní pole Mutua Madrid Open Virtual Pro najdete ZDE.