WTA

Madrid se plní! Bude hrát Češka i finalista Australian Open

- Radek Štohl

Blížící se turnaj v Madridu odtajnil další čtyři jména. Virtuální akce se mimo jiné zúčastní letošní finalista Australian Open Dominic Thiem nebo třetí hráčka žebříčku dvouhry Karolína Plíšková.

Jak v mužské, tak ženské části se turnaje zhostí šestnáct účastníků. Mezi největšími hvězdami nechybí Rafael Nadal, Alexander Zverev nebo Elina Svitolinová a Belinda Bencicová.

Během úterního dne se k nim přidal také dvojnásobný finalista Masters v Madridu Dominic Thiem, někdejší čtvrtý tenista singlu Kei Nišikori, vítězka loňského US Open Biaca Andreescuová (devatenáctiletá Kanaďanka ve španělské metropoli nikdy nehrála) a Karolína Plíšková. 

Plíšková je dosud prvním českým zástupcem, který se do spontánně vytvořeného projektu zapojí. Semifinalistka turnaje z roku 2016, kdy například porazila Viktorii Azarenkovou, Sloane Stephensovou nebo Simonu Halepovou, by zde ještě mohla potkat některou ze svých krajanek, závěrečná jména budou oznámena během následujících dní.

On-line turnaj ve videohře Tennis World Tour proběhne od 27. do 30. dubna. Vítězové obdrží šek 150 000 eur, peníze následně poputují na dobročinné účely, jejichž cílovou adresu určí právě nejúspěšnější hráči.

Seznam účastníků je k nalezení zde.