McEnroe se vyléčil z koronaviru. Vychválil New York

- Radek Štohl

Patrick McEnroe si může definitivně oddechnout. Někdejší daviscupový kapitán Spojených států amerických během nedělního dne informoval, že se uzdravil z nákazy koronavirem. McEnroe zároveň vyzdvihl, jak má New York výborně zvládnutý systém testování.

Třiapadesátiletý Američan o své nemoci informoval v závěru března. Po necelých čtrnácti dnech od nákazy se cítil v dobrém rozpoložení. „Symptomy jsou již minulostí, cítím se stoprocentně fit. Již dva týdny jsme kompletně izolovaní. Také ostatní bych k tomu rád pobídl," informoval tehdy McEnroe.

Až ve druhé polovině dubna však mohl být označený za plně uzdraveného. „Je tu skvělá zpráva pro mě a moji ženu Melissu, oba jsme byli negativně testovaní na COVID-19. Právě jsme se vrátili z testů," oznámil vítěz French Open 1989 ve čtyřhře na twitterovém účtu.

McEnroe si kromě zotavení pochvaloval také zlepšený systém testování. „Celý proces byl mnohem efektivnější, na místo dvou testovacích řad jich tam měli hned šest. V televizi se hodně mluví o tom, že potřebujeme testovat ještě více. Bylo však skvělé vidět, že si New York vede tak dobře," liboval si bývalý třetí hráč žebříčku čtyřhry. 

Ve Spojených státech amerických se koronavirem nakazilo přes 730 000 osob, téměř 40 000 jich na dané onemocnění zemřelo. Nejhůře je na tom právě New York, kde se počet nakažených blíží čtvrt milionu lidí. Nemoci zde podlehlo více než 17 000 občanů.