Další otec! Djokovičův kat chystá restart, pomoci má potomek i staronový kouč

- Filip Lefenda

S novou rolí otce se od letoška nebude sžívat pouze Roberto Bautista-Agut. Jen pár dnů po Španělovi oznámil radostnou novinu další tenista – Marco Cecchinato. A změny chystá i po sportovní stránce.

I v případě sedmadvacetiletého Itala půjde o prvního potomka. „Rodina bude to nejkrásnější vítězství mého života,“ uvedl v rozhovoru pro server Gazzetta dello Sport Cecchinato.

„Rodiči bychom se měli stát na konci července. Čekáme chlapečka,“ může se pyšnit semifinalista předloňského Roland Garros. Právě na tomto turnaji dal o sobě výrazně vědět, když zde nečekaně vyřadil i silně favorizovaného Novaka Djokoviče.

Ve stejném roce vyhrál Cecchinato své první dva turnaje ATP, pro tituly si dokráčel na antuce v maďarské Budapešti a chorvatském Umagu. Rok 2019 načal další trofejí v argentinském Buenos Aires, od té doby se ale bývalý šestnáctý hráč žebříčku herně trápil.

Z posledních 23 turnajů vypadl hned dvacetkrát v prvním kole, před přerušením okruhu navíc prohrál pět zápasů v řadě. Také proto Ital obnovuje spolupráci s někdejším koučem Massimem Sartorim.

„Je to návrat ke kořenům. Dobře se známe, bezmezně mu věřím. Tenhle krok mi vrátí sebedůvěru,“ věří si Cecchinato.