Další odklad velké akce. Ženský Rogers Cup se letos neuskuteční

- Marek Bartošík

Pořadatelé tenisového Rogers Cupu oznámili, že se ženská část turnaje tento rok neuskuteční. Důvodem je pandemie koronaviru a z ní vycházející zákaz konání akcí v provincii Québec, kde se nachází i Montréal. Mužského turnaje se rozhodnutí s ohledem na jiné místo konání, Toronto, zatím netýká.

Vláda kanadské provincie Québec kvůli koronavirové pandemii zakázala konání akcí na svém území až do konce srpna. Letošní Rogers Cup v Montréalu, tedy městě nacházejícím se ve zmíněné provincii, se tak neuskuteční.

Do Montréalu měla letos jako každý sudý rok zavítat ženská část turnaje, patřící do prestižní kategorie WTA Premier 5. Klání mělo vypuknout 7. srpna, loňský triumf by obhajovala domácí Bianca Andreescuová. Nový termín konání je od 6. do 15. srpna 2021 na stejném místě.

„Na začátku koronavirové krize jsme doufali, že se situace vyřeší a turnaj se uskuteční podle plánu. V posledních týdnech se ale šance stále zmenšovaly. Rozhodnutí považujeme za nezbytné,“ řekl turnajový ředitel Eugène Lapierre.

Mužská část Rogers Cupu 2020, která se má tentokrát konat v Torontu, dosud zrušena není. Nicméně šance, že by Rafael Nadal v srpnu mohl obhajovat loňský titul, je spíše teoretická.