ATP

Kritika pro Zvereva. Porušil zákaz a schytal tvrdé komentáře

- Radek Štohl

Alexander Zverev si znepřátelil část tenisové veřejnosti. Dvaadvacetiletý Němec, který v současné době tráví čas na Floridě, si totiž v akademii pořídil fotku s fanouškem. Za tento čin však byl kritizovaný, jelikož do konce měsíce je na jihovýchodě Spojených států zákaz vycházení.

Spojené státy americké v současné době postihuje velká krize. Novým typem koronaviru se zde nakazilo 470 000 obyvatel, denní přírůstky nakažených se pravidelně pohybují nad 25 000. Na toto onemocnění již zemřelo 16 700 lidí.

Situace je nejhorší v New Yorku, dobře však na tom není ani Florida, na které bylo zjištěno téměř 17 000 nakažených, přičemž úmrtí se blíží čtyřem stovkám. Na začátku měsíce tak ve slunné oblasti byl vyhlášený zákaz vycházení, který minimálně potrvá do konce dubna.

Právě ve zdejší oblasti se nachází také bratrská dvojice Misha a Alexander Zverev. Mladší z nich, kterému aktuálně náleží sedmá pozice žebříčku dvouhry, výrazně pobouřil veřejnost, když se v tamní akademii Saddlebrook nechal vyfotit s mladším fanouškem. Akademie dokonce zveřejnila fotku na svém instagramu, ze svého účtu ji však smazala. I přes tuto skutečnost koluje sociálními sítěmi.

Fotografie tak neunikla řadě lidí, mezi které se například řadí Jonatham Newman. „Kdyby mi bylo dvaadvacet a měl bych na účtě více jak dvacet milionů dolarů, tak bych zůstal ve svém paláci u bazénu a nechodil ven," napsal na twitterový účet.

K Newmanovi se mimo jiné přidal Tumaini Carayol, který je zpravodajem The Guardian. „Vypadá to, že žije na jiné planetě, než se nacházíme my," zkritizoval Carayol letošního semifinalistu Australian Open.

Jednání německého hráče nepochopili ani fanoušci na twitteru. 

„Jeho chování je velmi nezodpovědné. Jaktože se vůbec dostalo na veřejnost?"

„Tato fotka není vůbec dobrou zprávou pro celou komunitu."

„Měli by se za sebe stydět."

„V Americe kvůli koronaviru umírají lidé a on udělá toto?"

„Co to k sakru má znamenat?"

Chování Zvereva poutá o to více pozornost, že před dvěma týdny na instagramovém účtu nabádal veřejnost, aby respektovala pravidla. „Doufám, že každý je v bezpečí a že zodpovědně zůstává doma. Rozumím tomu, že to může být těžké, ale potřebujeme to zvládnout."

Alexander Zverev se k současné situaci ještě nevyjádřil. Bude mít vůbec co vysvětlovat?