Kvitová je zpátky na kurtech! Nevím, na co se připravovat, přiznává

- Filip Lefenda

S úterním uvolněním restriktivních opatření vlády byla otevřena vybraná venkovní sportoviště. Toho využila k prvním úderům pod sluníčkem Petra Kvitová, která si spolu s koučem Vaňkem zatrénovala v areálu TK Sparta Praha, a to na betonu. „S antukou momentálně nepočítám. Sezóna bude i bez trávy. Nevím, na co se připravovat, spíše udržuji tělo,“ přiznala v rozhovoru pro česká média dvojnásobná wimbledonská vítězka.

Zatrénovala jste si na betonu v areálu TK Sparta Praha. Jaké byly první údery pod sluníčkem?
Vždycky je to skvělé. Tenis je přeci jen letní sport, takže je fajn zahrát si venku. Jsem ráda, že to dnes bylo umožněno tím, že se otevřela některá sportoviště, v tomto případě tenisové kurty, a mám tu možnost si poprvé zahrát venku.

Těšila jste se na sluníčko?
Těšila, v posledních dnech bylo krásně. Hezké počasí vám vždy vylepší náladu. V tom všem, co nás teď ve světě pronásleduje, je fajn zlepšit si náladu alespoň sluníčkem. Zaběhat si venku a trochu se zapotit je super.

Sportovat mohou nyní nejen profesionálové, ale všichni. Je to dobrá zpráva?
Určitě je to dobrá zpráva. Hlavně pro ty, kteří se rádi udržují v kondici. Sportováním zvyšujeme i naši imunitu, abychom byli odolní nejen vůči virům, ale všemu. Posiluje to i psychiku. Doufám, že takových lidí je spousta.

Trénujete na betonovém kurtu, byť se měla blížit antuková část sezóny. Znamená to, že s antukou již nepočítáte?
S antukou momentálně nepočítám. Roland Garros by se měl posunout na pozdější termín. Teď se zrušil i Wimbledon, sezóna bude bez trávy. Uvidíme, jak budou vypadat poslední měsíce v roce. Jestli se tenis na okruh vrátí, nebo ne.

Jak se vám trénuje, když ani nevíte na co?
Upřímně – je to zvláštní. Motivace není žádná. Nevím, na co se mám momentálně připravovat. Spíše udržuji tělo, aby nevypadlo úplně z rytmu. Každý den doma cvičím a běhám, dneska hraji tenis. Tělo na to nezapomene, jen je třeba ho pořád udržovat.

Co děláte, když ušetříte v nabitém dni nějaký ten volný čas?
Poslední dobou hodně čtu nebo se snažím doma uklízet. Je to negativní situace, ale já se v životě snažím na všem najít něco pozitivního. My tenisté jsme během roku často pryč. Osobně si tak nyní svůj domov hodně užívám.

Dorazila jste skvěle vybavena, v tašce máte i opalovací krém. Myslela jste na něj, nebo ho tam nosíte celou dobu?
(úsměv) Nosím ho tam celou dobu. Byla jsem připravena, první sluníčko není na pleť úplně nejlepší. Jsem ráda, že jsem ho tam měla.


Galerie