Hraní na trávě? Nebude ani US Open, má jasno Brit. Počítá se zrušením celé sezóny

- Filip Lefenda

12. března pozastavila ATP kvůli šířícímu se koronaviru turnajový okruh na šest týdnů. Minulý týden byla opatření prodloužena do 7. června. Kam až může situace zajít? Britský deblista Ken Skupski (na snímku vlevo) je pesimistou. Podle něj je velice pravděpodobné, že zrušen bude nakonec celý zbytek letošní sezóny.

Že by se skutečně nastoupilo na kurty 8. června a došlo tak na start travnaté části ročníku, je podle šestatřicetiletého Brita sci-fi. „Můj názor je, že to bude trvat minimálně šest měsíců. Možná už letos nebudeme hrát vůbec,“ předjímal deblový specialista nejhorší možný scénář v rozhovoru pro Daily Mail.

„Rozhodně neočekávám, že se letos bude hrát na trávě. Myslím, že na konci srpna nebude ani US Open. Musíme být realisté a uvědomit si důležitost toho, co se nyní děje,“ rozvedl vítěz pěti turnajů ATP ve čtyřhře.

„Pro nikoho to nebude snadné, náš styl života je specifický. Já mám na rozptýlení alespoň děti, ale myslím, že někteří mladí s tím budou bojovat,“ tuší 51. hráč deblového pořadí.

Ken Skupski letos stihl odehrát jedenáct zápasů. Se svým novým parťákem Santiagem Gonzalezem došli třikrát do čtvrtfinále. Nejcennějším bylo to lednové na Australian Open. V polovině února se oba jmenovaní utkali v New Yorku i s nejlepším českým deblistou Romanem Jebavým. Ten po boku Dána Nielsena zvítězil v osmifinále dvakrát 6:4.