Zrušení Wimbledonu mě hodně zasáhlo, smutní Kvitová. V Tokiu chce oslavit vítězství nad virem

- Jan Havlovic

Středeční zpráva o zrušení Wimbledonu pochopitelně zasáhla i dvojnásobnou vítězku tohoto turnaje Petru Kvitovou, která si bude muset na v pořadí třináctou účast v All England Clubu rok počkat. „Je to takové smutné. Wimbledon je chrám tenisu. Je to zřejmě první turnaj, jehož zrušení mě hodně zasáhlo,“ řekla Kvitová v rozhovoru pro česká média.

Kvitová již v minulosti dvakrát zmiňovaný chrám tenisu dobyla. Atak na dovršení titulového hattricku musí třicetiletá tenistka z Fulneku o rok odložit. Nejslavnější turnaj světa v All England Clubu byl kvůli celosvětové pandemii koronaviru zrušen. Stalo se tak poprvé od druhé světové války

Světová dvanáctka v rozhovoru pro česká média prozradila, že zrušení Wimbledonu očekávala. „Čekala jsem, že to nepůjde. Teď jsou na světě důležitější věci. Beru to tak, jak to je,“ uvědomuje si Kvitová vážnost globální situace.

„Je to takové smutné. Wimbledon je chrám tenisu. Je to zřejmě první turnaj, jehož zrušení mě hodně zasáhlo,“ dodala tenistka, která v tomto roce odehrála čtyři turnaje.

Pátou účast na tenisovém turnaji by mohla Kvitová přidat až v létě v USA. „Myslím si, že nikdo z nás nechce ukončovat sezonu předčasně. Zatím to vypadá, že turnaje v zámoří proběhnou. Úplně nevím, jestli tomu tak ale skutečně bude,“ říká Kvitová s ohledem na plánované turnaje v Montrealu a Cincinnati. 

Bývalá světová dvojka byla po návratu ze zámoří ve dvoutýdenní karanténě. Ani v domácím prostředí ale nezahálela. „Doma cvičím a běhám. Mám běhací pás, takže plním od kondičního trenéra daný plán,“ prozrazuje Kvitová, která tráví nouzový stav v Praze. Za rodiči do Fulneku se zatím nevydala. „Už bych tam mohla jet, ale člověk nikdy neví, kde se může nakazit a nechci tím zatěžovat mé rodiče. Hlavní je, že jsou v bezpečí, každý den si voláme.“ 

Hlavní zprávou posledních dní bylo také přeložení olympijských her. Jak na to bronzová medailistka z Ria reagovala? „Důležité je, že se olympijské hry nezrušily, pouze odložily. Věřím, že to bude oslava toho, že jsem to všechno zvládli. Oslavíme to sportem,“ doufá Kvitová v lepší zítřky.

„Odložení je rozumné řešení. Pokud se do Tokia dostanu, tak budu velmi ráda a budu se těšit, až to příští rok vypukne,“ dodává závěrem Kvitová.