Finanční dar Veselého či Navrátila. Prostějovská nemocnice obdržela 300 tisíc

- Jan Vojkůvka

Boj proti pandemii koronaviru podporují sportovci po celém světě a zahanbit se nenechali ani Češi. Prostějovská nemocnice obdržela od prostějovských sportovců, trenérů a místní marketingové agentury 300 tisíc korun.

Mezi dárci jsou Jiří Veselý, kapitán daviscupového týmu Jaroslav Navrátil, bývalý tenista Jiří Novák, volejbalový trenér Miroslav Čada, basketbalista Lukáš Palyza a marketingová agentura TK PLUS. Všichni dárci přispěli částkou 50 tisíc korun.

Šek pro nemocnici převzal František Jura, primátor Prostějova.

„Sportovci, které město dlouhodobě podporuje, se nyní rozhodli naopak pomoci městu v těchto nelehkých dnech,“ cituje šéfa společnosti TK PLUS, Miroslava Černoška, oficiální instagramový účet agentury.

„Chceme ve jménu prostějovských sportovců, trenérů a agentury přispět na dobrou věc a podpořit dnešní složitou situaci,“ napsal na svém Instagramu Jiří Veselý. „Pojďme všichni do toho a podpořme maximálně doktory, sestřičky a pacienty, kteří potřebují naši pomoc,“ dodal.

V České republice je aktuálně 2 743 nakažených nemocí COVID-19. Doposud se podařilo vyléčit 11 lidem, 16 nemocných zemřelo.