Bývalá světová trojka je v nemocnici, musela do karantény

- Filip Lefenda

Když se v únoru vrátila po téměř tříleté pauze zpátky na kurty, takový průběh sezóny asi nečekala ani v nejhorším snu. Kazašská tenistka Jaroslava Švedovová, jež je rovněž kapitánkou národního fedcupového týmu, je v nemocniční karanténě. Stalo se tak poté, co bývalá světová trojka ve čtyřhře cestovala letadlem se ženou, která byla pozitivně testována na koronavirus.

Dvaatřicetiletá Švedovová o umístění do preventivní karantény informovala na svém Instagramu. „Zdravím z karantény! Mnozí lidé v Kazachstánu pravděpodobně slyšeli o letu z Moskvy do Nur-Sultanu z 12. března, na jehož palubě byla cestující z Milána, která měla koronavirus. Já v tom letadle byla také,“ napsala zkušená tenistka ke zveřejněné fotografii.

„Po příletu jsem byla umístěna do karantény, jako všichni cestující z tohoto letu,“ vysvětlila vítězka jednoho singlového a třinácti deblových titulů z okruhu WTA, jež se vracela ze Spojených států.

Na palubě letadla bylo celkem devadesát cestujících. Nakažená žena se stala třetí nemocí postiženou osobou v Kazachstánu. V neděli již kazažské úřady hlásily celkem osm nakažených.

Jaroslava Švedovová se po více než dvou a půl leté pauze vrátila v závěru února zpět na kurty. Dvaatřicetiletá Kazaška ovšem stačila odehrát pouze jeden zápas. V katarském Dauhá startovala díky divoké kartě a podlehla v prvním kole 3:6 a 2:6 Němce Siegemundové. V únoru byla rovněž bývalá deblová světová trojka a 25. tenistka ve dvouhře jmenována kapitánkou kazašského fedcupového týmu.