Dobrovolná izolace. Serena nechce nic podcenit, volí samotu

- Jan Vojkůvka

Serena Williamsová po propuknutí pandemie koronaviru přiznala, že podniká vážná opatření k boji s touto nákazou. Americká legenda uvedla, že se hodlá na celých šest týdnů zcela izolovat od zbytku světa ve svém domově.

Strach z onemocnění nutí Serenu Williamsovou k razantním opatřením. I vzhledem k tomu, že v následujících týdnech se nebudou konat žádné turnaje na okruhu WTA, tak se Američanka rozhodla k dobrovolné izolaci.

O svém záměru informovala na svém Instagramu, kde mimo jiné řekla, jak vyplní svůj volný čas.

„Strávím příštích šest týdnů v samotě,“ uvedla Williamsová. „Budu manželkou. Budu mámou. Budu vařit, uklízet... Čeká mě jarní úklid. Budu si dělat pleťové masky, podívám se na nějaké návody ohledně líčení,“ podotkla.

„Dám vám vědět, jak to jde. Hlavně všichni zůstaňte v bezpečí. Tohle je vážná situace,“ dodala s obavami.

Serena Williamsová nehrála na turnajích od svého překvapivého vyřazení na Australian Open, kde ve třetím kole padla s Číňankou Čchiang Wang. V únoru stihla odehrát dva zápasy Fed Cupu, čímž ale její aktivita skončila.

A to i vynuceně. V plánu měla odehrát oba velké turnaje v Indian Wells a Miami, které však byly zrušené kvůli pandemii koronaviru. Jehož se velmi obává a rozhodla se kvůli němu uzavřít před zbytkem světa.

Není se ovšem čemu divit. I ve Spojených státech už byl kvůli němu vyhlášen stav nouze. Williamsová je na tato tvrdá opatření ovšem připravená.