Indická deblová přestřelka na sítích: Kazí mi reputaci, zlobí se Paes. Mirzaová povolává do akce karmu

- Filip Lefenda

Mezi indickými tenisty to pořádně vře! Alespoň tedy mezi nejznámějšími deblovými specialisty, kteří si momentálně nic nedarují. Třiačtyřicetiletý zkušený matador Leander Paes, osmnáctinásobný grandslamový vítěz a účastník sedmi letních olympijských her, se po víkendovém daviscupovém střetnutí, ve kterém hájil barvy své země, rozohnil na adresu „závistivých sportovců“, kteří, dle jeho slov, kazí jeho reputaci.

Byla to především reakce na aktéry indického smíšeného páru z nedávných her v Riu, který v mixu tvořili Rohan Bopanna a Sania Mirzaová. S prvním jmenovaným přitom Paes hrál mužskou čtyřhru, s Bopannou však vypadli již v prvním kole, když nestačili ve dvou setech na polský tandem Kubot/Matkowski. Kamarádi už spolu ale asi jen tak nebudou.

„Opět a znovu. Obvyklý trik, jak zůstat v médiích, je urážet skrze ně ostatní hráče,“ zpochybnil Paesův patriotismus na svém twitterovém účtu Bopanna. Pozadu nezůstala ani ženská deblová světová jednička Mirzaová.

„Jediný způsob, jak vyhrát s jedovatým člověkem, je vůbec nehrát,“ napsala na svém profilu Indka, která hashtagem podotýká, že Paese sleduje karma.

„Hodně mých spoluhráčů bylo velmi závistivých. Zřejmě nepochopili, jaké to je vyhrát osmnáct grandslamových titulů a účinkovat na sedmi olympiádách. Navzdory tvrdé práci se mě někteří neustále snaží potopit,“ postěžoval si někdejší deblový spoluhráč Radka Štěpánka. „Dělají věci, které pak v očích veřejnosti vyvolávají pocit, že jsem špatný. Reputaci si budujete celý život, zničit ji ale může trvat jen vteřinu,“ postěžoval si rodák z Kalkaty. „Jedna osoba si vymyslí historku tam, druhá zase jinde. Takto vytvářejí mylná vnímání mé osoby,“ dodal.

Indové o víkendu prohráli podle očekávání daviscupové střetnutí se silným Španělskem v sestavě s Nadalem a Ferrerem, když nevyhráli ani jeden zápas. Bopanna, coby osmnáctý deblista světového žebříčku, v nominaci chyběl. V oslabeném složení tak Paes vytvořil pro čtyřhru pár s krajanem Sakethem Mynenim, na olympijské vítěze Marca Lópeze s Rafaelem Nadalem to ale nestačilo. Indický „veterán“ si zápas přesto užil a byl rád, že si mohl na domácí půdě zahrát právě proti populárnímu „Rafovi“.