Kvitová slaví životní jubileum! Popřáli i kamarádi ze Slavie

- Jan Vojkůvka

Petra Kvitová slaví v neděli své životní jubileum. Přesně před třiceti lety se narodila jedna z nejlepších českých tenistek samostatné historie. K narozeninám dostala spousty blahopřání, včetně speciálního od přátel z fotbalového Slavie, kteří litovali jen toho, že nebude moci navštívit jejich derby se Spartou.

„Ahoj Péťo, přejeme ti za celou Slavii k tvým krásným 30. narozeninám všechno nejlepší a hlavně hodně zdraví. Škoda, že tu s námi nemůžeš být na derby a doufám, že nám budeš držet na dálku palce a my tobě v Americe,“ stojí ve videopřání, jež připomnělo také cestu Petry Kvitové na turnaje v Indian Wells a Miami.

Na zveřejněné video zareagovala sama Kvitová na svém Twitteru, kde popřála Slavistům v derby se Spartou hodně štěstí.

Kvitové k jejím narozeninám popřáli i mnozí další včetně pořadatelů nejrůznějších turnajů. Krásné narozeniny popřáli Kvitové rovněž pořadatelé turnaje ve Stuttgartu, kteří se těší na její návrat na místní antuku, kde bude obhajovat loňský titul.

Sama Kvitová pak tráví narozeniny v letadle, s čímž se pochlubila na Twitteru. Právě zde si pročítala spoustu vzkazů od svých příznivců.

Kvitová se v profesionálním tenise pohybuje od roku 2006 a ve svých 16 letech získala první profesionální titul na turnaji ITF v Szegedu. Od té chvíle vyhrála 7 malých turnajů a především 28 podniků z okruhu WTA, včetně dvou wimbledonských trofejí.

Naposledy se z turnajového titulu radovala v minulé sezoně na již zmíněném podniku ve Stuttgartu.

Petra Kvitová v roce 2006, kdy vstupovala do profesionálního tenisu. / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

V této sezoně zatím Kvitová na titul nedosáhla. Dostala se do finále v Dauhá, ve kterém podlehla Sabalenkové, byla také v semifinále v Brisbane a čtvrtfinále Australian Open.

Petra v roce 2011 vybojovala svou první grandslamovou trofej ve Wimbledonu. Tehdy jí bylo teprve 21 let. / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)