Pivo a vše dobré. Týmový duch chceme převést do Madridu, těší se Rosol

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z BRATISLAVY: V Davis Cupu nestárnoucí mazák Lukáš Rosol výrazně pomohl k postupu českého týmu na finálový turnaj v Madridu. Nejenom parádním výkonem v pátečním singlu, ale i uklidněním atmosféry v českém týmu.

Z jednoho pohledu možná to nejpodstatnější pro český úspěch se událo na začátku týdne. Po nedávné přestřelce na sociálních sítích se usmířili dva hlavní tahouni Čechů – Lukáš Rosol a Jiří Veselý. Po chlapsku si spolu dali pivo a vše bylo vyřízeno. 

Co nejrychlejší usmíření inicioval právě zkušenější Rosol. „Všechno jsme si tady vyříkali, to nám dost pomohlo. Jinak bychom nemohli táhnout za jeden provaz. Nemám s nikým v týmu problém, chtěl jsem, aby to fungovalo. Povedlo se, atmosféra se uvolnila, vždyť jsme jeden tým,“ řekl čtyřiatřicetiletý tenista poté, co jeho parťák Jiří Veselý získal proti Slovensku rozhodující bod.

Rosol ho neúnavně povzbuzoval u kurtu během infarktového tříhodinového zápasu, ve kterém Veselý ukázal velkou vnitřní sílu. A nakonec díky skvělému obratu ušetřil Rosola od nutnosti nastupovat do pátého rozhodujícího zápasu. 

„Snad Jirka po tomto zápase zůstane v týmu co nejdéle,“ vysekl poklonu Veselému, který o víkendu na Slovensku zazářil a skvělým výkonem vyhrál oba své singly. 

Stejně tak se v parádním světle opět předvedl i Lukáš Rosol, který v pátek porazil slovenskou jedničku Andreje Martina. 

Češi jsou tak rázem na koni. Po období, kdy se potáceli na hraně elitní skupiny Davis Cupu, mohou letos na konci listopadu bojovat znovu o mety nejvyšší na finálovém turnaji v Madridu.

„Řekli jsme si, že tento tým pojede dál až do Madridu. Věřím, že náš týmový duch si tam převedeme a budeme táhnout za jeden provaz stejně jako tady,“ těšil se do Madridu nejzkušenější Čech ve výběru Jaroslava Navrátila.

„V Madridu to není nehratelné. Musí se nám sejít forma a zdraví, ale máme tam určitě co říct. Můžeme postoupit i ze skupiny do čtvrtfinále,“ dodal s výhledem na listopadový závěrečný turnaj.