Brown na kurtu zase řádil. S touhle parádou vyrukoval na mečbol

- David Soumar

Dustin Brown baví diváky napříč světadíly, o tom prostě nemůže být pochyb. Jeho parádní údery zvedají ze sedadel nejednoho fanouška. Své už o tom mohou vyprávět i tenisoví nadšenci ve Štětíně. Německý tenista sice čelil mečbolu, přesto zdánlivě neřešitelnou situaci zvládl na výbornou.

Brown zvládal turnaj ve Štětíně poměrně slušně. Jako nasazená trojka využil zaváhání nejvýše nasazeného Granollerse a dokráčel až do finále. 

V boji o turnajový vavřín se s ním utkal Alessandro Giannessi z Itálie. Ten se také dostal rychle do vedení, když urval první sadu 6:2 a šel sebejistě za ziskem trofeje. 

Ovšem Brown ukázal, jaký je bojovník… Za stavu 2:6, 3:5 15:40 čelil prvnímu mečbolu soupeře. Brown se vydal k síti a chtěl soka prověřit stop-volejem. Ital však míček dostihnul a zahrál úder, který by v jiném zápase mohl být označen za vítězný prohoz. 

Pár neukázněných fanoušků už tleskalo, aby oslavilo Italovo vítězství. Brown však míček doběhl a zahrál parádní úder, ovšem v trochu netenisové pozici. 

Ani tato paráda však nedokázala odvrátit Brownovu porážku. Giannessi dokázal gem (a tedy i celý zápas) dotáhnout a po výhře 6:2, 6:3 převzal trofej pro vítěze polského challengeru.