Rosolovo daviscupové nebe. Věřím, že mi to prodlužuje kariéru, říká

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z BRATISLAVY: Páteční tenisovou party na Slovensku uzavřel Lukáš Rosol mimořádně cenným skalpem domácí jedničky Andreje Martina. „Tvrdá práce se konečně vyplácí,“ liboval si Rosol, který se letos zatím výsledkově trápil.

Čtyři odehrané sety a všechny úspěšné! Čeští tenisté vletěli do premiérového derby proti Slovákům ve velkém stylu. Suverénního Jiřího Veselého doplnil skvělým výkonem Lukáš Rosol, jenž přemohl domácí jedničku Andreje Martina za hodinu a půl dvakrát 6:4.

„Šli jsme urvat dva body, dali jsme do toho srdce a šlo to. Moje taktika byla od začátku jasná, snažil jsem se být agresivní,“ přiblížil čtyřiatřicetiletý Čech, který měl i potřebný kousek štěstí.

Na mečbol zahrál agresivním úderem nechytatelné vítězné prasátko. „Věřím, že bych to dohrál i tak,“ vrátil se k poslednímu míči duelu Rosol, jemuž daviscupové podmínky dlouhodobě sedí.

Vždyť ve slavné týmové soutěži už skolil třeba Jo-Wilfrieda Tsongu nebo Alexandera Zvereva.

Samotné utkání proti favorizovanému Martinovi si užíval, na konci fanoušci v ochozech křičeli na svého oblíbence „Rosi, Rosi!“.

„Davis Cup mi v kariéře pomáhá. Atmosféra mě vždycky vyhecuje, těžím z toho i v následujících týdnech. Nehraju jen za sebe, ale za celý tým. Jeho členům se chci svým výkonem odvděčit za skvělou přípravu,“ sdělil Rosol.

Silné zázemí českého daviscupového týmu bude hrát roli i v přípravě na sobotní program, začínající čtyřhrou. Za Slovensko nastoupí debloví specialisté Filip Polášek a Igor Zelenay, za Českou republiku nejspíše oba úspěšní singlisté.

„Soupeři budou ve čtyřhře favority. Já jsem připraven nastoupit,“ hlásil Rosol s doplněním, že se o nominaci pro zítřejší debl pobaví s kapitánem a spoluhráči na večeři.

Podle kapitána Jaroslava Navrátila se právě Lukáš Rosol spolu s Jiřím Veselým pokusí derby proti Slovensku zakončit už po třetím zápase.


Galerie