Davis Cup: Češi se přiblížili Madridu! Druhý bod přidal Rosol

- redakce

Historicky první federální derby v Davis Cupu mezi Českou republikou a Slovenskem se vyvíjí pro české reprezentanty výborně. Úvodní bod získal Jiří Veselý, který porazil ve dvou setech Jozefa Kovalíka. O druhý bod se postaral Lukáš Rosol, jenž si ve dvou sadách poradil s Andrejem Martinem.

Rosol přidal druhý bod, porazil Martina
Český daviscupový tým má na dosah postup do Madridu. Po pátečním programu dvouher vede 2:0. Druhý bod na české konto přidal Lukáš Rosol, který v souboji se slovenskou jedničkou Andrejem Martinem vyhrál dvakrát 6:4.

V prvním setu se Lukášovi povedlo odvrátit dva brejkboly ve třetí hře a v 10. gemu prorazil soupeřovi servis. Do druhé sady vstoupil sice Rosol ztrátou podání, ale za stavu 1:3 se mu povedlo nastartovat k obratu a vyhrál 5 ze 6 odehraných gemů.

Češi tak mají před sobotní čtyřhrou hned tři pomyslné mečboly a stačí jim během druhého hracího dne získat jen jedno vítězství. Kdo nastoupí do deblu se bude teprve rozhodovat.

Veselý připsal první český bod.
Daviscupový duel zahájil Jiří Veselý, který v souboji s Jozefem Kovalíkem předvedl velmi dobrý a soustředěný výkon, díky kterému si připsal vítězství 6:3, 7:5.

Veselý měl v utkání převahu, což se projevilo zejména v prvním setu. Sice neudržel výhodu brejku a nechal Kovalíka srovnat na 3:3, ale poté i díky dvěma dalším brejkům vyhrál 6:3. Ve druhé sadě už svému soupeři nenabídl žádný brejkbol a pouze si vyčkával na svou šanci.

V šesté hře dva brejkboly nevyužil, ale ve dvanácté si vypracoval hned tři další a čistou hrou utkání zakončil.

Davis Cup, Bratislava (muži, SVK, antuka)

Kvalifikace o Madrid (začíná se v 16:00)
Jozef Kovalík (SVK, 121.) – JIŘÍ VESELÝ (64.) 3:6, 5:7
Andrej Martin (SVK, 95.) – LUKÁŠ ROSOL (179.) 4:6, 4:6