Muchová najala elitního českého kouče. Vedl Kvitovou i světové jedničky

- Jan Vojkůvka

Karolína Muchová bez trenéra nezůstala příliš dlouho. K potvrzení loňských výsledků a k případnému vzestupu jí má pomoci zkušený kouč David Kotyza, který v minulosti vedl Petru Kvitovou či světové jedničky ve dvouhře i čtyřhře.

Česká tenistka, jež prožila loni nejlepší sezonu kariéry, v únoru ukončila spolupráci se slovenským trenérem Emilem Miškem, který ji trénoval od začátku roku 2017. Jenže vstup do této sezony se jí vůbec nevyvedl. A tak se rozhodla pro nový impuls.

Tím má být angažování zkušeného dvaapadesátiletého Kotyzy, který při dlouholeté spolupráci dovedl Petru Kvitovou ke dvěma wimbledonským titulům a během kariéry vedl také světové jedničky Karolínu Plíškovou s Caroline Wozniackou.

Naposledy trénoval Barboru Strýcovou, s níž spolupracovala od roku 2018 a loni pod jeho vedením došla do semifinále dvouhry Wimbledonu a na stejném turnaji se dočkala premiérového grandslamového titulu. Také se dostala do čela deblového žebříčku.

Muchová minulou sezonu začala jako členka druhé světové stovky až na 145. místě. Postupně však vystoupala až na 21. místo, vybojovala premiérový titul na okruhu WTA, dokráčela do finále v Praze a čtvrtfinále Wimbledonu.

Letos nastoupila ke čtyřem turnajům. V Brisbane a Dubaji vypadla v prvním kole, na Australian Open a v Dauhá v kole druhém. I kvůli tomu klesla žebříčkem na 26. pozici.