Jsme super parta, libuje si Kolář. S nominací příliš nepočítal

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z BRATISLAVY: Potřetí v kariéře je součástí českého daviscupového týmu Zdeněk Kolář. Tenista z Bystřice nad Pernštejnem si atmosféru slavné týmové soutěže před duelem proti Slovensku vychvaluje. „Na tento týden jsem se těšil. Zatím si to moc užívám, jsme super parta,“ líčil své dojmy v rozhovoru po Tenisový svět.

Zdeněk Kolář se poprvé objevil ve výběru českého daviscupového kapitána Jaroslava Navrátila v červenci 2016, tehdy jako pátý hráč. Před třemi lety v Austrálii už nebyl daleko k tomu, aby v Davis Cupu nastoupil.

Další pozvánku na reprezentační akci obdržel aktuálně 224. tenista žebříčku pro nadcházející derby se Slovenskem, které se uskuteční 6. a 7. března v bratislavské AXA aréně.

„S nominací jsem nepočítal. Jsem nesmírně šťastný, že mě kapitán oslovil a že tady můžu být,“ neskrýval nadšení tenista, jenž většinu svých týmových kolegů dobře zná.

„S Víťou, Jirkou i Lukášem jsme dobří kamarádi. S Jonášem se vidíme skoro poprvé, ale taky je úplně v pohodě. Myslím, že jsme super parta,“ pochvaloval si Kolář.

Podobný vztah jako ke svým krajanům má třiadvacetiletý Čech také ke Slovákům, kteří však budou stát v pátek a v sobotu na druhé straně sítě. „Často spolu trénujeme, a tak se nemáme čím překvapit,“ uvědomuje si.

Možná právě na Koláře ukáže před čtvrtečním losem kapitán Jaroslav Navrátil. Vzhledem k výsledkům v této sezóně, které mu zajišťují 135. místo v letošním pořadí, by to nebyla až tak překvapivá volba.

Sám tenista z Bystřice nad Pernštejnem by podobné umístění v celkovém žebříčku rozhodně bral – vždyť už od června 2016 je členem top 300, do elitní dvoustovky se ale ne a ne dostat.

„Byl bych moc rád, kdyby se to letos podařilo. Přes prázdniny mám z loňska míň bodů, takže tam se dá určitě připisovat. Nicméně doufám, že to zvládnu ještě dřív,“ nechal se slyšet Kolář.