Zastaví Kvitová pohromu českých tenistek? Mám velkou naději, varuje rozjetá Tunisanka

- Jan Havlovic

Vidina žhavého českého derby proti Karolíně Plíškové je pryč. Místo toho čeká na Petru Kvitovou nebezpečná Tunisanka Ons Džabúrová, která vystavila v Dauhá stopku již Kateřině Siniakové a naposledy právě světové trojce Karolíně Plíškové. „Oproti loňskému roku jsem se zlepšila, takže mám velkou naději,“ věští pětadvacetiletá Tunisanka před vzájemným soubojem s Kvitovou.

Půjde již o druhé střetnutí mezi Kvitovou a Džabúrovou. To první proběhlo v loňském roce na trávě ve Wimbledonu, kde zvítězila Češka za hodinu hry 6:4, 6:2. 

Rozjetá Tunisanka, která si letos na Australian Open zahrála premiérově grandslamové čtvrtfinále, věří, že v Dauhá má proti české hvězdě větší šance. „Bude to oproti Wimbledonu jiný povrch, takže doufám, že tentokrát se mi povede lépe. Už tak je to tady pro mě skvělý turnaj,“ připomněla Džabúrová, která v průběhu turnaje vyřadila kromě Kateřiny Siniakové také světovou trojku Karolínu Plíškovou.

A jak Džabúrová vidí svou čtvrteční soupeřku? „Petra je Petra. Hraje neskutečně a bude těžkou protivnicí. Je to levačka, což by mi mohlo dělat problémy při returnu. Oproti loňskému roku jsem se zlepšila, takže mám velkou naději,“ říká odvážně pětadvacetiletá tenistka.

Aktuálně 44. hráčka měla po zápase Plíškovou problém s hamstringy.  „Udělám vše, abych kvalitně zregenerovala a byla připravena,“ ujišťuje Džabúrová fanoušky. 

Favoritkou duelu je podle papírových předpokladů přesto aktuální světová jedenáctka. Kvitová již jednou turnaj v Dauhá vyhrála, a to v roce 2018. Start zápasu je naplánován v 16:30.