O rozlučku Wozniacké je extrémní zájem. Fanoušci se dokonce zapsali na čekací listinu

- Jan Havlovic

V kodaňské Royal Areně proběhne 18. května rozlučka Caroline Wozniacké, která se v exhibičním zápase střetne s Američankou Serenou Williamsovou. Vstupenky na očekávaný duel byly bleskově vyprodány a pořadatelé se snaží najít další alternativní řešení, jelikož se na čekací listinu zapsalo bezmála deset tisíc fanoušků. „Našli jsme v Německu jednu tribunu, díky které bychom mohli navýšit kapacitu o tisíc míst,“ říká hlavní pořadatel Mads Frederiksen.

Caroline Wozniacká je v tenisovém světě a především pak v Dánsku velmi populární, a tak je o její rozlučku s názvem „The Final One“ extrémní zájem.

Vstupenky na exhibiční duel Wozniacké s Američankou Serenou Williamsovou se bleskově vyprodaly. Bezmála deset tisíc fanoušků se pak zapsalo na čekací listinu s nadějí, že se některé lístky uvolní. Pořadatelé hledají řešení, jak dostat do arény další fanoušky. Kapacita Royal Areny v Kodani je podle oficiálních údajů 12 000 diváků. 

Společnost Sports Group, pořadatel akce, přišla s řešením, jak navýšit kapacitu o bezmála tisícovku míst. „Našli jsme v Německu jednu mobilní tribunu, díky které bychom mohli navýšit kapacitu,“ vysvětluje Mads Frederiksen, ředitel Sports Group.

Vypadá to, že tisícovka fanoušků se nakonec vysněných vstupenek skutečně dočká. „Budeme těmto lidem rozesílat email s tím, že si mohou nakoupit lístky. Aréna tak bude úplně napěchovaná,“ dodává Frederiksen.

„Na čekací listině máme deset tisíc lidí, což potvrzuje, jak moc je Caroline v zemi populární,“ dodává Frederiksen.

Caroline Wozniacká ukončila tenisovou kariéru oficiálně na letošním Australian Open, kde vypadla ve třetím kole po porážce od Tunisanky Jabeurové. Devětadvacetiletá tenistka se stala během bohaté kariéry světovou singlovou jedničkou a vyhrála 30 turnajů WTA, včetně grandslamového titulu z Melbourne.