Udělám vše, abychom zvítězili, říká Rosol. Vyjádřil se k Veselému

- redakce

Již po jednadvacáté se Lukáš Rosol objeví v daviscupovém týmu. Nejzkušenější český tenista totiž o víkendu šestého a sedmého března nebude chybět v pikantním derby proti Slovensku. Rosol, který v týmové soutěži poprvé nastoupil v roce 2011, v exkluzivním vyjádření pro Tenisový svět promluvil nejen ke své nominaci.

Jonáš Forejtek, Vít Kopřiva, Zdeněk Kolář, Jiří Veselý a Lukáš Rosol. To je pondělní rozhodnutí Jaroslava Navrátila, který se v důležitém zápase o účast v Madridu bude spoléhat na kombinaci mladíků a zkušenějších tenistů. Právě Rosol bude zastávat pozici největšího matadora. Vždyť v Davis Cupu odehrál osmadvacet zápasů.

„Jsem nesmírně rád, že budu součástí úplně prvního zápasu Česka a Slovenska v historii. Bude to úžasná atmosféra. Udělám vše, co bude v mých silách, abychom jako tým zvítězili. Hrát Davis Cup a reprezentovat naši zemi je čest a pokora, které si i po jednadvacáté účasti nesmírně vážím," rozpovídal se šťastný Čech.

Oba hráči přitom v lednu zažili lehký vzájemný konflikt a výměnu názorů na sociálních sítích. Do zápasu se Slovenskem by ale mělo být vše vyřešeno a oba tenisté se budou plně soustředit na společný úspěch v českém týmu

„Mrzí mě slova Jirky Veselého, kterého jako svého spoluhráče plně respektuji. Bude to právě on, kdo převezme otěže po nás matadorech. Doufám, že to bylo pouze nějaké nedorozumění ze strany Jirky a bude tahat jako parťák za celý tým, protože to je prioritní," dodal na závěr Rosol, který byl u vítězného českého tažení v letech 2012, 2013.