Další úspěch nadaného Forejtka! Osmnáctiletý Čech opanoval turnaj v Turecku

- Jan Havlovic

Jonáš Forejtek slaví druhý singlový titul na okruhu ITF v kariéře! Osmnáctiletý talentovaný tenista ovládl antukový podnik v turecké Antalyi, když v pěti zápase neztratil jediný set. Forejtek přehrál v nedělním finále dvacetiletého Španěla Sancheze Izquierda za hodinu a půl hry po setech 6:4, 6:3 a navázal na loňský triumf z rakouského Vogau.

Osmnáctiletý Forejtek se rozloučil s juniorskou kariérou a v letošní sezoně se plně soustředí na přechod do dospělého tenisu. To se zatím daří mladému českému tenistovi na výbornou, když si za poslední měsíc zahrál na okruhu ITF hned dvakrát ve finále. 

Na pětadvacítce v německém Nusslochu Forejtka připravil o triumf zkušený Belgičan Ruben Bemelmans, mladý Čech si vše vynahradil v tomto týdnu na patnáctce v turecké Antalyi.

Svěřenec Jana Mertla neztratil v pěti zápasech jediný set a dokráčel si pro druhý singlový titul z okruhu ITF v kariéře. Jonáš Forejtek přehrál v nedělním finálovém klání turnajovou trojku Španěla Nikolase Sancheze Izquierda za hodinu a půl hry po setech 6:4 a 6:3. 

Osmnáctiletý vítěz loňské ankety Junior roku podtrhuje výbornou aktuální formu českých mladíků. Kromě Forejtka se totiž v tomto týdnu daří také Tomáši Macháčovi, kterého v neděli čeká premiérové finále na challengeru. 

Cesta Jonáše Forejtka turnajem v Antalyi
Finále – Jonáš Forejtek – Nikolas Sanchez Izquierdo (ESP, 374.) 6:4, 6:3
Semifinále – Jonáš Forejtek – Jules Okala (FRA, 354.) 6:1, 6:2
Čtvrtfinále – Jonáš Forejtek – Yshai Oliel (ISR, 399.) 6:3, 6:2
Druhé kolo – Jonáš Forejtek – Edoardo Eremin (ITA, 292.) 7:6(4), 6:4
První kolo – Jonáš Forejtek – Naoki Tajima (JPN, 650.) 6:4, 6:2