Končím! Francouz už nechce Twitter ani vidět. Každý týden nám někdo vyhrožuje, nechápe

- Filip Lefenda

Řady tenistů, kteří zanevřeli na sociální sítě, rozšířil Corentin Moutet. Dvacetiletý francouzský talent, jenž se zkraje sezóny probojoval na podniku ATP v Dauhá z kvalifikace až do finále, dal sbohem Twitteru.

„Není to o tom, že bych si chtěl stěžovat. Jen sleduji, že lidé k sobě čím dál častěji opravdu nejsou milí. A je jedno, jestli jde o tenisty, umělce nebo politiky. Sociální sítě jsou přehlcené urážkami, kritikou a vulgaritami, které však v reálu za celý život neuslyšíte,“ sdělil v otevřeném rozhovoru pro Yahoo Sports aktuálně 77. hráč žebříčku ATP.

„Slova mají svou váhu. Někteří by nejraději pouráželi celý svět. Už mě to nezajímá, na Twitteru končím. Lidé jsou strašně negativní, závistiví,“ popisoval dvacetiletý Francouz, který je podobně jako většina dalších tenistů často terčem nechutných vzkazů.

„Proč někdo uráží mou rodinu? Proč chtějí, abych se zranil? Žádnému ze sázkařů jsem nedal slib, že konkrétní zápas vyhraji. Mají problém. Já když prohraji utkání, neurážím rozhodčího ani soupeře,“ pozastavuje se nad chováním, s nímž měla před týden co do činění i jeho krajanka Caroline Garcíaová.

Moutet začal sezónu skvěle, v Dauhá došel z kvalifikace až do finále, v němž prohrál s favorizovaným Rusem Rubljovem. Na výkony z Kataru ale od té doby nenavázal, hned na třech turnajích vylétl od té doby v prvním kole. Dva zápasy vyhrál jen v Cordobě. I proto se stal vítaným "hromosvodem" frustrace sázkařů.

„Na tuto sociální síť jsem vstoupil se záměrem informovat o svém každodenním životě, i když vím, že to mnoho lidí nezajímá. Takhle to ale nejde. Každý týden nám někdo vyhrožuje. Po třech letech jsem si uvědomil, že na sociálních sítích vlastně není nic pozitivního. Je to prostor, kde se může vyjádřit každý na jakékoliv téma, aniž by k tomu měl kvalifikaci, nebo znal problém hlouběji,“ zamýšlí se dále Moutet.

Poslední kapkou byla, zdá se, úterní porážka v Riu de Janeiro. Moutet vyhrál úvodní set nad Argentincem Coriou 6:1, další dvě sady ale ztratil po obrovském boji skrze tiebreaky. „Pouhých patnáct minut po utkání jsem měl jen na Instagramu sto nenávistných zpráv. Smazal jsem je a zablokoval. Na Twitteru je to ale složitější. V první řadě je to však smutné,“ kroutí hlavou Moutet a dodává: „Jestli někteří nemají na práci nic jiného než neustále chodit na můj profil a urážet mě, musí mít asi hodně nudný život.“