WTA

Siniaková potvrdila formu. V Dubaji dorazila Muchovou kanárem

- Radek Štohl

Kateřina Siniaková pokračuje ve vítězně sérii. Třiadvacetiletá tenistka po úspěšné tříkolovové kvalifikaci v Dubaji uspěla také v hlavní soutěži, ve které porazila Karolínu Muchovou 6:4, 4:6, 6:0. Siniaková se v dalším kole potká s Jelenou Rybakinovou, která vyřadila vítězku Australian Open Sofii Keninovou.

Hráčky do Dubaje přílétly v podobném ropoložení. Siniaková během úvodních tří zápasů dvouhry letošní sezóny nevyhrála jediné utkání, Muchová před lukrativním podnikem oznámila ukončení spolupráce s Emilem Miškem, během začátku ročníku slavila úspěch jen v duelu s Kirsten Flipkensovou. Naopak padla s Alison Riskeovou a Cici Bellisovou.

Siniaková na rozdíl od své vrstevnice musela jít v Dubaji do kvalifikace, v níž nabrala formu a potřebné sebevědomí. Postupně na Češku nevyzrála Saj-saj Čeng, Giulia Gattová-Monticonevá a ani Alison Van Uytvancková, se kterou zažehnala čtyři mečboly.

Do utkání lépe vstoupila úspěšná hráčka z kvalifikace. Již ve třetí hře se dočkala brejku, následující dva servisy získala čistou hrou. V osmém gemu sice odvracela tři brejkboly protihráčky, v závěru sady se jí přesto podařilo využít druhý setbol.

Rovněž druhá část měla lepší úvod pro Siniakovou. Znovu za stavu 1:1 urvala brejk a mířila za postupem. Muchová se však okamžitě oklepala a po čisté hře urvala rebrejk. Siniaková v osmé hře nezužitkovala brejkbol, vzápětí podruhé v utkání přišla o servis. Šlo se tak do rozhodující sady.

Třetí set byl ovšem jednoznačnou záležitostí Siniakové. Při vlastním podání přišla o pět fiftýnů, na returnu využila tři šance ze sedmi. Muchové nepomohla ani skutečnost, že o první a pátý gem při svém servisu usilovně oddalovala neúspěšný konec. Siniaková tak poprvé od října 2018 vyhrála ve dvouhře čtyři a více zápasy v řadě, v Pekingu skončila ve čtvrtfinále.

WTA

Dubai Duty Free Tennis Championships (ženy, UAE, 2 794 840 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
KAROLÍNA MUCHOVÁ (27.) – KATEŘINA SINIAKOVÁ (58.) 4:6, 6:4, 0:6