WTA

Strýcová prolomila čekání a zářila: Znamenalo to pro mě hodně

- Radek Štohl

Barbora Strýcová třikrát v řadě poznala hořkost porážky. Během téměř měsíce a půl ve dvouhře nevyhrála ani set, což se nakonec změnilo na lukrativním místě v Dubaji. Ve Spojených arabských emirátech přehrála talentovanou Amandu Anisimovovou, se kterou si poradila ve třech sadách. A po utkání pochopitelně měla důvod k velké radosti. „Takové zápasy vám dodají sebevědomí," prohlásila Češka.

Na druhé straně kurtu stála jedna z největších nadějí ženské tenisu, teprve osmnáctiletá Američanka, které v současnosti patří devětadvacáté místo žebříčku dvouhry. Ani to však Barboru Strýcovou neodradilo od vítězství 7:6(3), 2:6, 6:4, kterého nad Amandou Anisimovovou dosáhla po více než dvou a půl hodinách hry. 

„Kvůli podmínkám to byl náročný zápas. Balónky jsou lehké a snadno létají. Míček chcete udržet v kurtu, ale pokud to načasujete pozdě, tak vám to ulétne kamkoliv," nechala se po zápase slyšet tenistka, pro kterou se jednalo o druhou letošní výhru ve dvouhře. Na tu první dosáhla hned na úvod sezóny v Brisbane proti Johanně Kontaové.

Ale zpátky k pondělnímu zápasu. „Na kurtu jsem se necítila úplně dobře, jelikož jsem míčky netrefovala, jak jsem si přála. Když nehrajete svůj nejlepší tenis a stejně vyhrajete, tak vám takové zápasy dodají sebevědomí a pomůžou si uvědomit, že můžete vyhrát i přes skutečnost, že nehrajete skvělé utkání. Znamenalo to pro mě hodně," pokračovala aktuálně pětatřicátá tenistka dvouhry.

Strýcová po vítězném prvním setu v tiebreaku nezachytila začátek druhé sady. Prohrávala 0:5 a dějství již ve svůj prospěch nedokázala zvrátit. O výsledku tak rozhodl třetí set. „Hodně jsem během něj k sobě mluvila. Říkala jsem si, ať vydržím bojovat, nepřestávám hrát údery s horní rotací a zůstávám na nohách. Poté jsem hrála svůj nejlepší tenis celého zápasu," vyjádřila se zkušená hráčka ke klíčovým situacím.

Nezabránila ji přitom ani první polovina závěrečného setu. Její soupeřka vedla 3:1 a měla brejkbol, Češka ovšem nepříjemné situace zažehnala. „Nejvíce jsem si věřila uprostřed třetího setu za stavu 3:3. Jsem šťastná, že jsem postoupila," dodala Strýcová, která se utká s vítězkou zápasu Petra Martičová – Su-wej Sie.